Udelal jsem nekolik pokusu ve snaze zakulatit jabkovici. Zahrati na 76C, protrepavani v lahvi, odvetrani a probublani CO2 v sifonove lahvi. Nejlepe hodnocene vzorky byly pri probublani v sifonove lahvi. Musi to byt sklenena lahev, ta s opletem z kovove sitky. Vejde tam presne 1 ltr - po rysku. Palenku je nutno pod tlakem v lahvi protrepat a pockat asi 10 minut. Pak pres trychtyr opatrne pretankovat do lahve. Pozor, hodne to peni, prepoustet pomalu. Palenku nepit hned, je nutno ji zbavit CO2 nekolikerym protrepanim - plyn vysumi. Opatrne vypoustet plyn pres pootevrene vicko. Protrepat lze v lahvi s vetsim objemem. Ochutnejte az na druhy den a srovnejte s neuoravenou palenkou. Vzorky jsem testoval na 5 lidech a 4 z 5 hodnotili lepe tu osetrenou - jako sladsi a mene skrablavou, jemnejsi vune. Jsem zvedavy na pripadne ohlasy, timto lze osetrit jen 1 litr, takze, pokud se to nepodari, tak se nekona velka skoda.