Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Povidla jsem přidal jedinkrát do švestkového kvasu - bylo to před lety, jejich výrobce zemřel a pozůstalí se je chystali vyhodit. Povidla byla letitá, tuhá, sklenice jsem musel rozbít a obsah rozkrájet. Jak chutnala slivovice už si nepamatuju, vím jen, že páleník se na mě díval s nedůvěrou, když jsem popíral přída.vek cukru. Vzhledem k pracnosti a energetické náročnosti výroby povidel i křížal nepředpokládám, že bych je vyráběl za účelem kvasu.
   Kdysi jsem sušíval výlisky z moštování - jen skořejších odrůd, dokud bylo ještě teplo a dalo se sušit na slunci. Používaly se v zimě ke krmení. Přemýšlel jsem, že kdybych sušené výlisky zalil moštem (asi i s pektolytickým enzymem), mohl bych získat kvas s docela zajímavou sladkostí. Ale v praxi jsem to nezkusil.
   Se zkvašeným medem mám jednu zkušenost. Jeden soused, známý nepříliš kvalitními destiláty mi jednou nabídl nezvykle (na jeho poměry) lahodnou pálenku. Přiznal, že přidal větší množství medu ztvrdlého v plástvích (snad z modřínů?) a víček. Myslím, že pokud se med rozpustí z vosku před začátkem kvašení, nemělo by to chuti destilátu ublížit.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika