Vážený pane doktore, v zásadě je možno s Vašimi zkušenostmi ohledně desatera souhlasit, také bych měl rád po ruce moštárnu, ale jak už jsem někde psal, v naší zemi je více palíren, než-li moštáren. Vím, jakým jste zapřisáhlým nepřítelem řepného cukru, nebudeme to tu rozebírat, prostě to tak je. Jenom jsem Vás chtěl upozornit na to, že zákon 61/1997 Sb jakékoliv přicukřování nebo doslazování medem (cituji) zakazuje. Prostě zakazuje a nedělá rozdíl mezi jakýmkoliv cukrem či medem. Nejsme jediní, kdo se k tomuto prohřešku opatrně hlásí, je to i již zmíněná publikace R. Wagnera: Calvados po lotatě, kde se opravdu nepatrný přídavek cukru na rozkvašení doporučuje, ale zákon o množství nemluví. Nezbývá než doufat v odbornou zdatnost některé z budoucí poslanecké sněmovny, která dojde k závěru, že rozhodující není přídavek jakéhokoliv cukru (třeba i medu), ale celková suma obecně sacharidů v jakékoliv formě a stanoví horní hranici obsahu cukrů. Zdraví Petr Šlosar