Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Veliká škoda((co s tím ale nevím, Ale lepší této situaci asi předejít. Letos se hrušek urodilo, tak jsem jeden 60 litrový soudek s 0,5 kg cukru, kvasinkami, trochou enzymu a polévkovou lžící kyseliny citronové po týdnu bouřlivějšího kvašení s každodením mícháním "obětoval" na zkoušku, kolik vydrží a klasicky zavřel na sponu a dal funkční kvasnou zátku. No a uklidil a schválně nechal 11 týdnů. Uskladněno v místnosti, kde kolísala teplota mezi 15 - 20°C. Hladina v zátce chodila i do mínusu v závislosti na teplotě. A byl jsem velmi překvapen že kvas byl naprosto v pořádku. Voňavý a pitelný) takový silnější hruškový cíder) refraktometr ukázal 8 Bx a lihoměr 10%. Výtěžnost 0,66 litru z 10 litrů. Ostatní kvasy jsem pálil po sedmi týdnech. Všechny bych je asi nenechal tak dlouho, bál jsem se. Hrušky byly zralé klepané letní a vykrájené jadřince, podrcené zednickým míchadlem ve vrtačce. Bez přidané vody. Kvasinky rozkvašené v půl litru moštu.

Takže si myslím, že když jsou sudy s kvasem na 100% utěsněny a pod kvasnou zátkou, tak za předpokladu čistoty při zpracování onen bílý křís nehrozí.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika