Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

...jen pokud by se jednalo o ovoce málo sladké a s nízkým procentem alkoholu by mohlo dojít k nějakému kažení. Při dostatečné cukernatosti a čistotě v tom nevidím problém... 
  To jsou pravdivá slova a to je právě to, co mám na mysli. 
1. Nedělejme si iluzi, že dnešní tolerantní pološvestky mají stejnou cukernatost jako kdysi pravé Domácí sklízené po prvních mrazících scvrklé kolem stopky. 
2. Jablkový kvas lze udělat z vypraných jablek naprosto čistý, se zákvasem. Švestky se ale sbírají ze země, z trávy, někdy z plachty,  někdy porušené a do sudů přidávají postupně. Nelze zajistit úplnou jejich čistotu.
  Nevím přesně, co míní autoři knížky urovnáním harmonie kyselin a jakou mají kyseliny roli v pálence. Kyseliny přítomné v ovoci jistě nevadí a podporují správné kvašení. Karboxylové kyseliny - octová, propionová, máselná a taky mléčná vznikají nesprávným kvašením, kvalitě destilátu ublíží. Těch bych se bál.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika