K předchozím příspěvkům, kvasinky Vínka jsou už dávno překonané...
Nepochybně to tak je a určitě máte pravdu v tom, že jsou určeny hlavně pro výrobu ovocných vín. Nicméně jsou snadno v každé drogerii dostupné, hlubokoprokvašující a mají nepoměrně lepší vlastnosti nežli divoké kvasinky, kterým ovšem vinaři dávají jednoznačně přednost. Dobře vědí, že na kuličkách vína, které sklidili je právě ten nejvhodnější druh kvasinek pro jejich zpracování a běda tomu, kdo hrozny umyje. Totéž se týká i rybízu, angreštu atd. Kvasinky Vínka se hodí pro ty, kteří nezakládají kvasy pravidelně a tudíž nepotřebují větší zásoby kvasinek. Osobně dávám přednost kvasinkám Power fy schimansky, v tomto zimním období se spíše hodí chladnomilné kvasinky BS 10, které jsou účinné už od 8 °C. slosar-petr@seznam.cz