Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nepřu se, máte pravdu. V palírnách se prostě spěchá, aby se za den stihlo co nejvíce operací. Chápu to, ale odběr úkapů je citlivá záležitost a na jeho správném odběru fakt záleží finální kvalita destilátu. Prostě palírníci by neměli hřešit na to, že zákazník je schopen vše zkonzumovat i když je z destilátu cítit cosi, co tam nepatří, a protože není v blízkosti jiná opalírna, on se stejně vrátí! Ono se to totiž nevyvětrá!!  Na úkapy jsou nejcitlivější právě jablkovice u slivovic to zase tak velký problém není. Tedy: Jak poznat, kdy je možno ukončit odběr úkapů? Z literatury vím, že se doporučuje do 2 dcl 80 °C teplé vody nalít asi polovinu polévkové lžíce destilátu. Pokud cítíte něco, jako odlakovač či přímo aceton, je třeba pokračovat, ale z chladiče to smí pouze kapat. Při odběru úkapů je opravdu třeba max. snížit příkon do vařáku a tuto operaci provádět asi 30 min. při destilaci lutru. Pokud si nejste jisti, raději pokračujte v pomalém odběru, tento podíl můžete vždy vrátit k jádru. Pokud snad by měl někdo nějaký dotaz, klidně se ptejte. slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika