Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Hezký den přeji, jelikož se mi nechce pročítat dvě poctivě popsané strany diskuze, takže se ani nedozvím, zdali někdo tu "dýňovici" zkusil vypálit, či zůstalo jen u teorie :-) Tak já vám povím, že jsme to dýni opravdu zkusili vypálit a konečný výsledek byl super. Jelikož byla opravdu nadúroda dýni a kompotům moc neholdujem, pustili jsme se do experimentu :-) Dýni jsme okráli a zbavili šlupky (musím říct docela pekelná práce a doporučuji využít raději venkovních prostor, než vás stím doma vyhodí). Dužinu rozkrát na menší kousky a rozmělnit (v našem případě jsme použili obyčejný šrotovník na jablka). Nezapomenout vybrat jádra! Ty jsme do kvasu nedávali. Drť jsme uložili do sudu. Samotná dýně neobsahuje žádný cukr, takže z ní ani nic nemůžete výpálit. Proto je potřeba dosladit - v našem případě jsme použili cca 10 kg medu (doma máme včely) a sud byl cca 200 litrový. Další postup je klasicky stejný jako u jiných kvasů. Vypáleno v palírně a konečný výsledek předčil naše očekávání a těší se větší oblibě než dýňový kompot :-) Pusinová

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika