Hezký den přeji, jelikož se mi nechce pročítat dvě poctivě popsané strany diskuze, takže se ani nedozvím, zdali někdo tu "dýňovici" zkusil vypálit, či zůstalo jen u teorie :-) Tak já vám povím, že jsme to dýni opravdu zkusili vypálit a konečný výsledek byl super. Jelikož byla opravdu nadúroda dýni a kompotům moc neholdujem, pustili jsme se do experimentu :-) Dýni jsme okráli a zbavili šlupky (musím říct docela pekelná práce a doporučuji využít raději venkovních prostor, než vás stím doma vyhodí). Dužinu rozkrát na menší kousky a rozmělnit (v našem případě jsme použili obyčejný šrotovník na jablka). Nezapomenout vybrat jádra! Ty jsme do kvasu nedávali. Drť jsme uložili do sudu. Samotná dýně neobsahuje žádný cukr, takže z ní ani nic nemůžete výpálit. Proto je potřeba dosladit - v našem případě jsme použili cca 10 kg medu (doma máme včely) a sud byl cca 200 litrový. Další postup je klasicky stejný jako u jiných kvasů. Vypáleno v palírně a konečný výsledek předčil naše očekávání a těší se větší oblibě než dýňový kompot :-) Pusinová