Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ahoj všichni zde přispívající na aktuální téma! Nenechte se zmásti mnoha chybnými tvrzeními o destilaci a proto chci několik výše uvedených tvrzení uvést na pravou míru:

1) metylalkohol při kvašení rozhodně vzniká, ať chcete či ne, a vzniká nejen u peckového ovoce, ale ještě více z ovoce jádrového (z celulozy jakožto buněčného stavebního materiálu)

2) přímý ohřev (ať už dřevem či plynem) poskytuje chuťově výraznější destiláty - prokázáno anonymními degustačními testy.

3) skutečnost, že při 65°C nekape (i při pomalém jímání) metanol, není důkazem o nepřítomnosti metanolu v kvasu, i kdyby tam bylo 10 digitálních teploměrů čtyřikrát kalibrovaných!!! Uvědomte si, prosím, tato fyzikální fakta:

a) stejně jako etanol je i metanol s vodou neomezeně mísitelný a proto při 65 °C může destilovat pouze čistý metanol a nebo musíte vlastnit rektifikační kolonu s tak velikou rozdělovací schopností, abyste z kvasu obsahujícího zlomky procent dokázali vydestilovat čistý metanol. (Směs 10% etanol - 90% H2O vám také nedestiluje při 78,2°C ale při teplotě mnohem vyšší)

b) ke zpracování ovocných kvasů na ušlechtilé pálenky je rektifikační kolona zcela nevhodným doplňkem, neboť její vysoká rozdělovací schopnost bez možnosti její regulace vám odstraní z pálenky i to, co nechcete, tedy chuťové látky. Proto na ovocné destiláty, jste-li "fajnšmekři", použijte jen obyčejný měděný kotel s deflegmačním talířem ve víku kotle (dómu) a destilujte klasicky dvakrát s oddělením úkapu a dokapu při druhé destilaci. Použijte měď alespoň na chladič, když už nemáte měděný kotel (Cu katalyticky působí na rychlost zrání pálenky)

c) opatřete si důvěryhodnou literaturu a neobjevujte znovu Ameriku

d) Dobrou chuť a Na zdraví!!!  Milan

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika