Pane, xxx.xxx.62.253
Tím svým výzkumem jste možná trochu "rozkopal, rozbil, hračky" všem šířitelům a udržovatelům při životě takového mýtu jakou je nebezpečnost methanolu v domácích kvasech a výrobcích.
*
Tímto nechci jeho nebezpečnost nijak zlehčovat, ale ta nemůže v žádném případě nastat při klasické výrobě a destilaci kvasů.
Jen vždy při pokoutní větší výrobě a ve velké míře míchání, výrobě "konzumních" lihovin z průmyslového, technického lihu a trestí. No, a občas během let někoho napadne, že i ten synteticky líh je moc drahý a jeho část s úsporných důvodů nahradí levnějším methylem.
*
Ale je marné, marné a marné...
Jednodušší a účelnější je dohenestovat drobné domácí paliče, lidi kteří si to dělají pro vlastní potřebu, nebo jen pro nejbližší okolí.
*
Je velmi absurdní představa, že takoví lidé mají takovou "nadvýrobu nebo nadúrodu" aby ji museli prodávat na internetu nebo jimi zásobovat nějaké večerky, obchody apod...
Rafael.