Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Mleté nehašené vápno je v podstatě pálený mletý vápenec. Takže těch nečistot tam bude zhruba stejně. Problém všech těch vápenců je ten, že při reakci s kyselinou dochází ke vzniků zápachů.  Takže je vhodné používat rovnou chemikálie, třeba ten srážený vápenec, určitě ale by stačil třeba jen roztok čistého třeba hydroxidu sodného a úroveň neutralizace sledovat indikátorem, třeba lakmusovými papírky. Taky počítat s tím,  že se vápenatá sůl kyselin srazí a odstraní z kvasu není přesné. V kvasu je směs hodně kyselin a hodně z nich má vápenaté soli rozpustné. Kyselina octová, která  je těkavá a destilací proto zůstává v lihu má právě ty vápenaté soli rozpustné.  Jiné kyseliny, které mohou být v kvasu, jsou netěkavé, a mají právě na kvalitu kvasu zlepšující vliv, protože vážou ve formě esterů vyšší alkoholy z takzvané přiboudliny.  Kvalita kvasu se takhle zlepšuje právě třeba přidáváním kyseliny citrónové.  Já bych neutralizoval jen pokud je kvas silně zoctovatělý a kdy by alternativa byla jeho vylití a to ne rovnou kvas, ale destilát po prvním pálení.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika