Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den.Soused mi nechal očesat jabnoň,nevěděl co s jablky.Po nadrcení mám plný sud 120l drtě.Protože jsem jablečný kvas nezakládal a přečetl jsem tu kdejaký příspěvek raději se zeptám.V plánu mám koupit čtyři balení kvasinek vinka+živnou sůl, nechat je rozkvasit.V 10l vody rozpustit 1-2kg cukru a nalít to do kvasu(mám drť suchou je to vhodné).Kvas ale bude uložen ve stodole kde mi kolísají teploty.Teď je tam okolo 10°C a až začnou mrazy bude tam klidně okolo nuly.Chci pálit až na jaře klidně v dubnu, četl jsem že jablečný kvas je stabilní stejně jako slivkový, tak snad by to šlo.Jde mi o to jestli v té stodole to mohu mít, chladomilné kvasinky asi rychle neseženu.Mohl bych dát sud k sousedovi do garáže tam je 17°C pořád ale nechci zbatečně otravovat když bych rád pálil až na jaře.Tam by bylo vykvašeno do konce roku. Kvas po týdnu hermeticky uzavřu a nechám jen bublák.Děkuji za rady

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika