Co to vlastně piplám? Rejsek nebo myš?

host - 178.38 (?)
6.8.2014 10:46

Hryzec se zdržuje blízko vody. My sice jsme, ale hryzce jsem u nás zatím neobjevila, asi se v našem okolí ani nevyskytuje. Tohle, co chová zadavatelka, bude klasický hraboš polní, poměrně velká myš, také nám tu dost řádíno Rejsek je malinký, dlouhý špičatý čumáček. Myšice jsou velké, mají čumáky tak jako normálníwink spíše špičaté, velká ušiska a hezky rezavý kožíšek s bílou náprsenkou. Jsou moc pěkné, je mi až líto, když je kočky pořád nosísadKonvalinka

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 13.127 (?), 5.8.2014 20:09, zobrazeno: 14985x

Prosím, můžete mi někdo vysvětlit, co to je za prťousky, které jsem doslova vyryla i s hnízdem pod naším hroznovým vínem?  Vrátit je nešlo, tak si teď hoví ve kbelíku v obýváku a kočky chodí s nataženou hlavou okolo.  To něco má, malé uši, ocásek delší než tělíčko, velkou hlavičku zatím tak polovina z délky tělíčka, zadní nožky snad z klokana a hlavně kladívkovou tlamičku. Krmím z lékařské stříkačky. Žádný úzký nebo protažený čumáček, ale dost širokou tlamičku. Nádherná šedočerná srst. Joo a zatím všech pět sourozenců ještě nevidí.  V blízkosti hnízda jsem viděla mrtvolku asi matky, žádná velká myš, ale nedala se už nějak určit, protože na ni hodovalo klubko plzáků. Pokud je vypiplám, hodlám je vrátit na domovské místo.

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 5.8.2014 22:35

Jestli je to z popisu myš si netroufám říct, ale pokud vím, tak rejsek by měl mít velmi krátký ocas.

Když jsme svého času měli "na bytě" v garáži Jerryho, byl to moc pěkná myš, pěkný šedo-stříbrný kožíšek, dlouhý ocas... tím mě fascinoval jak ho využíval na obtočení trubky, když po ní lezl, ale jinak uši a čumáček prostě do špičky.

Ať tak nebo tak, je to jedno, prckové jsou jistě rádi, no a Vám se snad podaří zůstat jen u nichsmiley.

U nás to nedopadlo valně, protože Jerry si po několika týdnech pozval nějakou svojí kamarádku asi s celým příbuzenstvem a museli jsme tu invazi už řešit.

host - 248.88 (?), 5.8.2014 23:01

Tupý zkosený čumák má hryzec - pokud to je on, tak bych ho tedy nekrmila! Lída

host - 178.38 (?), 6.8.2014 10:46

Hryzec se zdržuje blízko vody. My sice jsme, ale hryzce jsem u nás zatím neobjevila, asi se v našem okolí ani nevyskytuje. Tohle, co chová zadavatelka, bude klasický hraboš polní, poměrně velká myš, také nám tu dost řádíno Rejsek je malinký, dlouhý špičatý čumáček. Myšice jsou velké, mají čumáky tak jako normálníwink spíše špičaté, velká ušiska a hezky rezavý kožíšek s bílou náprsenkou. Jsou moc pěkné, je mi až líto, když je kočky pořád nosísadKonvalinka

host - 178.38 (?), 6.8.2014 10:47

Jé, zapoměla jsem tam připsat, že je to myšice. Tohle byla fotka kvůli velikosti. Ještě zblízka.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci8:55
Filtrace kohoutkové vody0:28
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz