Domnívám se, že ořechy byly sklizeny předčasně, někým kdo tomu nerozumí. Nevím z jaké oblasti jste, ale 3 září ještě ořechy nebývají vhodné ke sklizni, vhodné jsou, když začnou samy padat a šlupky se na nich rozevírají. Stane se, že část ořechů se třeba očeše ještě s celistvou šlupkou /nedoporučuji to!/, pak se mají dát do igelitového pytle, přidat utržené kopřivy-přiměřené množství. Pytel se zaváže. Asi za den až dva se šlupky jakoby zapaří a jdou sundat. Pracovat v rukavicích. Ořechy se musí ještě delší dobu dosušovat za norm.teploty, protože mají v sobě těsně po sklizni hodně vody. Jádra vyloupaných ořechů /pro vlastní potřebu lze zavařit bez přídavku vody, je popsáno /nevyzkoušela jsem/ v mikrovnce 1,5 min na nejv.výkon bez víčka, pak zavíčkovat.