Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Sklízet lze i otrháváním, ale je to velmi pracné. U Hallských a podobných s mělkým kalíškem je výhodné netrhat celé plody, ale jen vylupovat "skořápky" z punčošek. Pokud vyloupnout nejde, je oříšek buď nezralý, nebo hluchý nebo červivý). Ty s punčoškou je možné otrhávat až poté co se Vám podařilo tak 1/3 sklidit oklepáním do plachet. To co sklidíte oklepáním je plně zralé a dá se déle skladovat, to co sklidíte otrháním je potřeba třídit - čím více podtržený oříšek, tím kratší doba ke skladování. Pokud trhané Lombardské oříšky nejdou z punčošky, je lepší je louskat i s punčoškou a jádro sušit vyluštěné ze skořápky - skladovatelnost vyluštěných je asi 3 měsíce. Skladovatelnost vyzrálých ve skořápce je více než rok (podle odrůdy a podmínek skladování i několik let; google - turecké státní rezervy lískových oříšků).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika