Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Co jsem četl, tak semenáče radili sázet dále od sebe (15 metrů), zatímco roubovance kolem 10m, takže planý strom bude určitě mohutnější. Více musí poradit někdo zkušenější.

Nicméně vzájemné opylení také řeším. Mám zasazené tříleté stromy odrůdy Markus a Marigoule (pozn. mají vzájemně poněkud odlišné listy). Jedlý kaštan má samčí i samičí květy, ale ty se objevují v jinou dobu. Proto je třeba více odrůd, aby se samičí a samčí květy potkaly. Takže pokud mi první stromek nejdřív bude tvořit samičí a pak samčí a druhý stromek opačně (a potkají se dobou kvetení), pak dojde k opylení obou odrůd. Ale také se může stát v případě, že obě odrůdy budou tvořit např. samčí a pak samičí, že bude opylen pouze jeden strom, případně žádný... Takže jsem sám zvědav. Pokud by vzájemné opylení nebylo dokonalé, chtěl jsem přiroubovat do koruny některého z nich ještě jinou odrůdu (otázka jestli se kaštanovník roubuje snadno jako ovocné stromy nebo nesnadno jako ořechy...). Vy máte jaké odrůdy že bychom si případně časem vyměnili rouby?  smiley

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika