Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám zasazené 2 roubované kaštanovníky. Plánoval jsem s nimi pěstovat ještě třetí, obyčejný planý kaštanovník setý (který bych si vyryl v místě, kde jsou vysemeněny), pro lepší opylení i dekorativní vzhled (ano, jsem si vědom, jak bude velký).

Dnes jsem si byl ověřit v lese, kde jsem je kdysi zaznamenal, co od nich čekat, ale byl jsem docela zklamán. Zjistil jsem, že plody byly pouze na stromu, jež měl 40 cm průměr kmene. Na stromech s průměrem kmene 20 cm žádné plody nebyly, takže by mi v opylení nepomohly. A než by mi takový ohromný strom vyrostl, asi bych se toho ani nedožil. Navíc tyto stromy vypadaly stejně vypelichaně jako běžné buky, snad jen trochu delší větve. Nicméně vůbec se neblížily dekorativnímu vzhledu, jaký je prezentován na obrázcích dohledatelných všude na internetu. Ani listí v létě není takové tvrdé a lesklé, jaké je všude na obrázcích, či jaké je na kaštanech roubovaných. Blíží se povrchem spíš listí bukovému.

Máte někdo zkušenost s pěstováním běžných planých kaštanovníků - co od nich čekat? Kdy začne plodnost a jaký od nich čekat vzhled mimo les, ve volném prostoru? Bude se pak výrazně lišit, bude hustější a vzhlednější?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika