Zelené fleky na kořenech

host - 181.230 (?)
1.9.2012 12:02

Dobrý den, tak fotky už vám nemohu ukázat.Manžel orchidejku vyhodil ven a když jsem ji chtěla vyfotit, tak jsem zjistila, že fleky zmizeli.Přestěhovala jsem ji zpátky domů, ale zatím na jiné okno než ostatní orchideje, protože mám strach, že kdyby se to vrátilo, tak by se to mohlo rozšířit na ostatní.

Ale přesto děkuji a pokud se jí bude dařit a pokvete, tak sem s radostí dám fotku.smiley

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
susvali - (1) - 181.230 (?), 27.8.2012 16:09, zobrazeno: 3987x

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu.Dostali se ke mně dva vcelku zubožené phaly.Jednomu se daří dobře.Měl mezi dvěma listy takový bílý smoteček.Našla jsem si tady, že je to od škůdce a že stačí jarová voda.Vyzkoušela jsem to a opravdu to pomohlo.Je u mě více jak měsíc a znovu se už nikde nic neukázalo.smiley

Ale ten druhý má ošklivé tmavě zelené fleky na kořenech.Mám strach jestli to není nějaká plíseň.Seschnul mu i jeden list, ale mezitím začali růst nové listy.Můžete mi prosím poradit?

Tyeen - (8) - 39.165 (?), 30.8.2012 21:28

Dobrý den, nemohla byste vložit fotku? Pomohlo by to při bližším určení. Děkuji :)

host - 181.230 (?), 1.9.2012 12:02

Dobrý den, tak fotky už vám nemohu ukázat.Manžel orchidejku vyhodil ven a když jsem ji chtěla vyfotit, tak jsem zjistila, že fleky zmizeli.Přestěhovala jsem ji zpátky domů, ale zatím na jiné okno než ostatní orchideje, protože mám strach, že kdyby se to vrátilo, tak by se to mohlo rozšířit na ostatní.

Ale přesto děkuji a pokud se jí bude dařit a pokvete, tak sem s radostí dám fotku.smiley

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz