Proč nekvete amarylis?

host - 170.246 (?)
8.4.2013 21:09

To už jste měla dávno udělat. Já jsem letos v lednu přinesli hvězdníky ze zimoviště (bez zálivky, 10 °C), jeden na zkoušku přesadil, ostatní ne. Opatrně jsem zalíval, ten přesazený vykvetl dřív a měl větší květy, ale mohlo to být i tím, že měl na stvolu jen dva, ostatní měly tři až čtyři. Ty teda přesadím teď po odkvětu.

Jo a nebojte, květní stvoly se objevily až dlouho po listech, takže buďte trpělivá. Ještě podotýkám, že hvězdníky byly přes loňskou sezónu venku a žádnou zvláštní péči neměly, ani se nepřihnojovaly (ale to by se mělo).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 220.30 (?), 8.4.2013 19:25, zobrazeno: 14042x

Mám od loňska několik cibulí amarylisů. V létě jsem je hodně přihnojovala a přes zimu byly ve sklepě na okně, kde kolísla teplota. Koncem ledna jsem jim občas kápla trochu vody aby úplně neuschly. Čouhají jen špičky listů ale pupen s budoucími květy se vůbec neobjevuje, a to byly přes létp dobře hnojené. Mám je přesadit do nové hlíny a dát do tepla na okno? Když je cibule živá ale nemá zespodu žádný kořen, jak se dá oživit aby pak rostla v hlíně? Položit jí na mokrou vatu? Děkuji za rady.

host - 170.246 (?), 8.4.2013 21:09

To už jste měla dávno udělat. Já jsem letos v lednu přinesli hvězdníky ze zimoviště (bez zálivky, 10 °C), jeden na zkoušku přesadil, ostatní ne. Opatrně jsem zalíval, ten přesazený vykvetl dřív a měl větší květy, ale mohlo to být i tím, že měl na stvolu jen dva, ostatní měly tři až čtyři. Ty teda přesadím teď po odkvětu.

Jo a nebojte, květní stvoly se objevily až dlouho po listech, takže buďte trpělivá. Ještě podotýkám, že hvězdníky byly přes loňskou sezónu venku a žádnou zvláštní péči neměly, ani se nepřihnojovaly (ale to by se mělo).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz