Phalaenopsis - nepřijdu o ni?

Lenca1 - (3) - 36.162 (?) 
28.2.2011 13:25, zobrazeno: 10257x

Zdravím všechny nadšence orchidejí! Minulý rok jsem dostala orchidej phalaenopsis, až pak po nějaké době jsem si všimla, že má pouze u spodních tří párů listů hnědé usychající skvrny vždy uprostřed kolem srdíčka. Jeden stonek je tím též napadený, z něj dokonce tekla jakási tmavá tekutina. Nevíte, co by to mohlo být? Přikládám foto... Nenapadne mi to celou rostlinu? Mám nemocný stonek odstřihnout? Nové 2 páry listů zatím napadené nejsou, vypadají zdravě.
Ještě mám prosbičku. Kořeny už koukají cca 1,5 cm nad okraj květináče, mám jí přesadit do vyššího květináče? Orchidej mi odkvetla v říjnu, kdy bych se mohla těšit na další květy, pokud orchidej vyhraje nad tou "nemocí"? Pořád čekám, kdy začnou vyrůstat pupeny a zatím nic. Díky...

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 126.125 (?), 28.2.2011 17:59

Že koukají kořeny vůbec nevadí, ale připadá mi, že je to hniloba co květinu napadlo. A malé rostoucí lístky začíná také napadat, Já bych odstranila vše co je napadené a dala bych novou zeminu speciální na orchideje ,ale větší květník nedávejte nemají to rády. Jestli boj vyhraje to se pozná. Nesmíte ji přelívat -stačí 1x týdně namočit do kbelíku s vodou ve kterém smíchejte hnojivo na orchideje.A nechte pěkně vybublat a pak vykapat, aby nestál květináč poté ve vodě.

ivik11 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (65) - 63.6 (?), 1.3.2011 16:45
Já bych to nijak dramaticky neviděla. Rostlina je silná, má dost kořenů, zvládne to. Já bych odřízla ten špatný stonek, opatrně zkuste vyříznout i černé z listů a všechno desinfikujte třeba dřevěným uhlím. Aspoň týden (pokud máte rostlinu v teple, v chladnu i déle) neroste, zalévejte máčením, jak bylo psáno v předchozím příspěvku
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika