Phalaenopsis

host - 163.74 (?)
22.2.2009 15:13

Ted v zime ji radeji nepresazujte, byl by to pro ni sok, zvlaste,kdyz jste si ji ted prinesla z obchodu, kura houba nebo polystyren na kousky, je dobra, jen tam jeste pridejte drevene uhli, proti plisni a je to i vyziva pro koreny.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 38.67 (?), 15.9.2008 9:16, zobrazeno: 7533x

V sobotu jsem si v jednom supermarketu koupila zlevněnou orchidej rodu Phalaenopsis.Krasně kvete, dokonce se ji i delaji nové pupeny... Kořeny vypadají že jsou v přádku, jsou zelené, ty co byly žluté a měkké jsem ostříhala... doufám, že je to tak správně... Problém je s listy - 3listy jsou s hnědými skvrnami, které vypadají jakoby byly suché, tak nevím jestli je mám ostříhat nebo co s nimy je???ostatní listy jsou tmavě zelené a tuhé...

host - 186.98 (?), 15.9.2008 9:56

Čas ukáže. Pokud skvrny nejsou moc velké nechte listy tak, rostlině se hodí... Pokud vám Phal. dobře porostě, postupně se spodních listů zbaví...

Skvrny mohou souviset s přepravou a stáním v krámu... když tak je vyfoťte.

Karlos.

host - 30.10 (?), 17.2.2009 18:57

dobry vecer vsem,

taky mam novou "Phal", jak ji nazyvaji odbornici, rada bych vedela, jestli ji mam presadit z toho substratu z obchodu, nebo ji nechat pokud kvete v klidu.

Taky bych byla rada, kdyby mi nejaky znalec poradil ten spravny mix substratu... nekde jsem videla v TV (uz moooc davno), ze davali dohromady kuru stromu, houbu z koupelny a jeste neco... uz nevim, polystyren?

Diky moc za vsechny rady

petra

host - 163.74 (?), 22.2.2009 15:13

Ted v zime ji radeji nepresazujte, byl by to pro ni sok, zvlaste,kdyz jste si ji ted prinesla z obchodu, kura houba nebo polystyren na kousky, je dobra, jen tam jeste pridejte drevene uhli, proti plisni a je to i vyziva pro koreny.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz