Orchideje



Stránky: 1,  2   
host - 234.151 (?) 
16.10.2006 23:12, zobrazeno: 32257x
Dobrý den,
hledám kontakt na amatérského pěstitele/pěstitelku orchidejí a bromelií, který podobně jako já pěstuje tyto "klenoty" v bytových podmínkách - ne ve skleníku. Měl bych zájem o výměnu pěstitelských zkušeností, na jaře pak i o výměnu oddělků, mladých rostlin, zadních pahlíz apod. Vážnému zájemci zašlu svůj e-mail.

Jiří H.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 166.8 (?), 12.11.2006 9:42

Dobrý den,
již delší dobu pěstuji s úspěchem orchideje a tillandsie v bytových podmínkách, resp. v panelovém bytě. Ve sbírce mám Phalaenopsisy, Cambrie, Dendrobia, Cymbidium, Paphiopedilum a Ludisii. Některé pěstuji volně na kmeni a kůře. Velice rád přivítám rady a možnost výměny exemplářů.
Přeji mnoho pěstitelských úspěchů.
                                                           Motyčák Aleš

ales.motycak@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 217.222 (?), 28.2.2007 16:28
Dobrý den,už asi 7 let pěstuji orchideje v bytě.Po počátečních problémech s vlhkostí,s plísní okolo oken a úhynem(který je u začátečníků si myslím nevyhnutelný),se mi k mé veliké radosti daří pěstovat tyto,jak já jim říkám "kytičky"bez větších problémů.Mám tyto druhy: Phalaenopsis,Dendrobium nobile(které jsem získal přímo od pana ředitele Liberecké botanické zahrady),Oncidium,Cattleya a Epidendrum(ale to je teprve malá palízka tak uvidím jestli se mi ta kytička "povede"). Jinak já bych také velmi uvítal nějaké ty"chytrosti" okolo pěstování orchidejí a zároveň sám velice rád přispěju s nějakou tou mojí zkušeností.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
nescencia - (1), 24.7.2007 21:10
Dobrý den, mám takový malý problém a nevím si s ním rady. Asi před půl rokem jsem si koupila do domu pět orchidejí. Druhy jsou to různé, ale všechny mají stejný problém. Kvetly asi dva měsíce, pak opadaly květy a od té doby nekvetou, ale problém je v tom, že stonek je celý suchý a hnědý, přitom je zavlažuji atd. Nevím si s tím rady, nevím jestli stonek mám odříznout (a kde) nebo ho nechat. Nebo jsem udělala něco špatně a orchideje už nepokvetou? Děkuji za radu.. Pokud to bude možné napište mi prosím na XtoZ@centrum.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 217.222 (?), 28.2.2007 17:17

Omlouvám se, ale ještě k tomu mému předešlému příspěvku.Samozřejmě, že bych mněl vážný zájem o výměnu oddělků, mladých rostlin atd.Teď bych zrovna na jaře mněl roční oddělek od toho Dendrobia nobile v perfektní kondici.Přesněji řečeno, on to není oddělek ale mladá rostlinka vypěstovaná z keiky (tj. rostlinka,která vyrostla na pahlíze místo květenství).Je už zapěstovaná v substrátu. Pokud budete mít zájem toto je má adresa:

Krahulik.R@email.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 33.47 (?), 27.12.2008 14:20

Chcem vediet ako sa stepia orchideje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Ninaanin - (2), 18.3.2007 15:08
Zdravím, moc ráda bych se dozvěděla, jak zařídit pěstování orchidejí na kmeni  nebo na čemkoli jiném než v květináči. Jeden pokus jsem provedla (phalaenopsis), ale za dva dny jsem ji vracela zpět, neboť začala vadnout. Namočila jsem před tím kořeny, obalila jakýmsi mechem (zakoupen v OBI v plastovém sáčku bez názvu), mlžila několik minut a výsledek se mi právě nezdál. Pěstuji pokojově a v zimní zahradě.  Máte někdo nějaké zkušenosti a podělíte se? Nina
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 67.131 (?), 2.6.2007 12:41
Zdravím Nino. Jestli mohu poskytnout své poznatky, tak orchideje se dají pěstovat na borovicové, akátové, dubové, bezové, vrbové kůře, nebo na borce korkového dubu, který se dá zakoupit v chovatelských potřebách. Popřípadě i na větvích z těchto stromů, ale měla by na nich být hrubší struktůra kůry.  Některé orchideje se montují bez jakého koli mechu a některé s přídavkem mechu a třeba suchého bukového nebo dubového lístí, nebo přímo s malým množstvím substrátu. Běžně se používá rašeliník a je možné, že některá rostlinka povadne a možná přijde i o nějaký lístek, ale každé přesazení se sebou něco nese. Je pochopitelné, že na kůře rostliny rychleji osychají než v květníku, ale po té co začnou růst kořínky a přidrží se na novém místě, tak pak podle teplotních podmínek se volí rosení, zalévání i hnojení.  jestli budou moje rady k něčemu, tak přeji mnoho pěstitelských úspěchů. Radek..
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 67.131 (?), 2.6.2007 12:23
Vážený pane Jiří H.,Máteli zájem o výměnu rostlin orchidejí napište na radekdabel@seznam.cz a můžeme se dale dohodnout na případné výměně. S pozdravem Radek K.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 158.238 (?), 20.6.2007 0:07
Dobrý den, nedávno jsem od svého přítele dostala orchidej (bohužel nemohu napsat přesný název - ale má tmavě růžové květy). Dříve jsem žádnou neměla a tak nevím, jak se o ni správně starat. Velice bych potřebovala Vaši pomoc!!! Prosím pište na iveta.vl@centrum.cz. Předem děkuji.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika