Houby v substrátu

host - 128.24 (?)
13.5.2012 17:40

dobrý den,

chtěla bych se zeptat na jednu věc, mám doma orchidej phalaenopsis, rostouci malé kořínky, nejdřív jsem si myslela, že mi konečně roste na květ, pak jsem zjistila,,že má nové kořinky, ale listy u prostřed mi začínají plesnivět, spodní listy žloutnou, a jeden list, jsem musela vyhodit, páč uhnil... co dělám špatně?zalévam, jí tak jednou za 14 dní, rosím... jak kdy.a z listů teče lepkavá voda... a to nevím, co to je... díky za odpověd.a za radu... daniela

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 246.146 (?), 4.5.2012 23:17, zobrazeno: 6067x

Dobrý den,

chtěla bych se zaptat na jednu věc. Koupila jsem si orchidej phalaenopsis a po několika málo týdnech v substrátu začaly růst nějaké bílé houby. Chtěla bych vědět jestli je to pro orchidejku problém, jestli by jinebylo lepší přesadit do jiného substrátu. Co si budem povídat substráty ve kterých se orchideje prodávají jsou někdy nic moc. Za radu předem děkuji

host - 128.24 (?), 13.5.2012 17:40

dobrý den,

chtěla bych se zeptat na jednu věc, mám doma orchidej phalaenopsis, rostouci malé kořínky, nejdřív jsem si myslela, že mi konečně roste na květ, pak jsem zjistila,,že má nové kořinky, ale listy u prostřed mi začínají plesnivět, spodní listy žloutnou, a jeden list, jsem musela vyhodit, páč uhnil... co dělám špatně?zalévam, jí tak jednou za 14 dní, rosím... jak kdy.a z listů teče lepkavá voda... a to nevím, co to je... díky za odpověd.a za radu... daniela

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz