Dotaz na omrznutí Orchidejí

host - 178.250 (?)
8.2.2012 12:24

Jestli jí chcete nést z obchodu, ať jí zabalí do několika vrstev papíru a možná by byla dobrá i termotaška. Pokud z domova, zabalit jak pumpu do novinového papíru a pokud máte i do bublinkové fólie. Samozřejmě předpokládám, že se pokusíte přemístit kytičku co možná nejrychleji. Rozhodně nikdy nenosíme v tomto období a za takovýchto mrazů ŽÁDNÉ kytičky jen tak "nahaté" nebo pouze v tom celofánu, i tak je nákup v tomto čase docela risk, rostlinky mohou být už poškozené od převozu či obchodníka a u orchišek se to projeví až později.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 161.25 (?), 8.2.2012 12:13, zobrazeno: 5179x

Dobrý den, poradíte mi někdo, jak zabránit teplotnímu šoku u orchideje, kterou potřebuji přenést v tomto mrazu. Nebo myslíte, že jí nějakých 100 - 200 metrů neuškodí? Moc děkuju.

host - 178.250 (?), 8.2.2012 12:24

Jestli jí chcete nést z obchodu, ať jí zabalí do několika vrstev papíru a možná by byla dobrá i termotaška. Pokud z domova, zabalit jak pumpu do novinového papíru a pokud máte i do bublinkové fólie. Samozřejmě předpokládám, že se pokusíte přemístit kytičku co možná nejrychleji. Rozhodně nikdy nenosíme v tomto období a za takovýchto mrazů ŽÁDNÉ kytičky jen tak "nahaté" nebo pouze v tom celofánu, i tak je nákup v tomto čase docela risk, rostlinky mohou být už poškozené od převozu či obchodníka a u orchišek se to projeví až později.

host - 161.25 (?), 8.2.2012 12:46

Ano, ano, jde mi o přenesení z obchodu. Nemám s pěstováním kytek vůbec žádné zkušenosti, mám ji jako dárek. Docela se bojím, jak řikáte, že může být namrzlá již od prodejce. Když já ji potřebuju koupit teď a tuhle konkrétní barvu. Zateplím ji jak své dítě. :-) Děkuju za radu, hezký den.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz