Dendrobium nobile

host - 44.120 (?)
3.6.2009 22:18

Chtěla bych se zeptat, kdy je nejvhodnější doba na přesazení dendrobia nobile.Koupila jsem kvetoucí rostlinu začínají růst nové pahlízy, ale nevím jestli ji můžu nechat v substrátu ve kterém byla zakoupena nebo ji raděj přesadit.Díky

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Nika77 - (2) - 161.11 (?), 7.5.2009 20:19, zobrazeno: 20728x

Dobrý den,

prosím o radu.V lednu tohoto roku jsem dostala orchidej Dendrobium nobile. V květináči byly dva stvoly z nichž pouze jeden byl obsypán květy. Po odkvětu jsem orchidej běžným způsobem zalévala a rosila, začátkem března začal na špici jednoho stvolu(toho, který měl květy) vyrůstat výhonek i s kořeny. na konci dubna měl 5 listů a teď má 3 krásné květy.

Ráda bych radu jestli ho mám po odkvětu odděli (jak?) a zasadit do jiného květináče? Je možné, že dále poroste a pokvete?

Děkuji za odpověď. V.S.

dendrobium nobile
dendrobium nobile
dendrobium nobile
dendrobium nobile

host - 186.98 (?), 11.5.2009 7:39

Tohle není čisté D. nobile, ale svými nároky se mu tenhle hybridek jistě přibližuje. Je to tedy spíš chladnomilná kytka. Na jaře a v létě může být normálně v obýváku či ložnici, ale jestli chcete květ je třeba snížit zálivku a umístit do chladného pokoje. To "keiki" mladou rostlinku klidně oddělte a zasaďte do borovicové kůry, když už má kořeny, ale pokud možno menšího květináčku, Dendrobia nemají velké hrnky rády potřebují prosychání substrátu.

Karlos

host - 161.11 (?), 11.5.2009 19:29

Děkuji za odpověď,

ale na květináči, ve kterém je kytička zasazena je napsáno dendrobium nobile, a taky ty předešlé květy byly jiné než tyto, bylo jich více na delším stonku. Teď asi na tak malé kytičce nemají místo. Tak se pokusím oddělit a pěstovat dále

V.S

host - 186.98 (?), 12.5.2009 7:50

Tato dendrobia vykvétají přímo z pahlíz, často i bezlistých. V horní třetině jsou pupeny, které mohou růst jako květy (po diferenciaci vlivem chladové periody, nebo jako nová pahlíza... většinou, jsou -li v teple), může se stát, že vlivem podmínek vznikne prostě něco mezi... květy odstraňte a keiki pzasaďte

Karlos.

host - 44.120 (?), 3.6.2009 22:18

Chtěla bych se zeptat, kdy je nejvhodnější doba na přesazení dendrobia nobile.Koupila jsem kvetoucí rostlinu začínají růst nové pahlízy, ale nevím jestli ji můžu nechat v substrátu ve kterém byla zakoupena nebo ji raděj přesadit.Díky

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz