Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak zase po nějaké době zdravím.

A jak je mým zvykem opět s otázkami, i když tentokrát nejde o Vandu.

Od naší poslední rozmluvy jsem rozšířila počet faleňáků na 16 kousků. Předevčírem jsem koupala orchideje, jako vždycky. Zjistila jsem , že jeden z mých starších phalaenopsisů má stočený list. Bojím se, jestli není nemocný, nikde jsem tento defekt nenašla popsaný.

Takže...phal má stočený do kornoutu jeden list. List je tuhý, bez viditelných známek nemoci. Nenašla jsem ani žádné viditelné škůdce, ani jejich příznaky, list je hladký, suchý, nelepí...Přikládám fotku (ty skvrny vlevo jsou suché kapky po rosení). Celá rostlina nenaznačuje nic neobvyklého. Má dva květní stvoly, květy jsou zdravé, na jednom dokonce znovu vyrážejí další poupata. Ostatní listy jsou tvarově normální, takhle pokroucený je jen jeden ze sedmi. Dokonce mu roste list nový. Zvláštní je, že tento postižený list se musel zkroutit během týdne, neboť při minulém koupání jsem žádnou anomálii nezaznamenala.

Pane Jiří poprosím Vás o názor, přiznám se, že se jedná o můj nejoblíbenější phalaenopsis, nerada bych o něj přišla, ale zároveň se obávám, pokud se jedná o nemoc, abych nenakazila i ostatní.

Děkuji a zdravím Věra

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika