Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, píši jako amatér starání se o orchidejky, ale mám muže kterýmu se strašně líbí a kdykoliv někde lezeme po obchodech tak vždy narazíme na nějakou kterou by jsme si koupili.Prozatím mám 4orchidejky, mám 3 Phalaenopsis a jednu Dendrobium. jednu jsem kopila v OBI tu úplně první.měla jeden stonek a na něm asi 4další s krásnými květy.byly malé ale hezké.odkvetla mi, a naše teta, která má několik orchidejek mi poradila že až odkvete at ji ustřihnu nad 3 očkem od spoda, a že začne znovu.nějaký čas se nic nedělo a už jsem si říkala že je v,,čudu,, po 3-4 měsících sem objevila maličkej stvoleček, který rašil na druhé straně, dnes už nasadila kvítky, ale je o hodně menší, než když jsem jí přivezla.už se stočila, takže si myslím že už nevyroste.,ale hlavní je že nasadila a že mi,,neumřela.,,Zalévala jsem jednou v týdnu.

za několik měsíců jsem si koupila dendrobium v kauflandu.zalíbila se mi.ještě jsem na ni nikde nenarazila, má na konci stvolů asi 3 lístečky.jinak měla samé kvety, celkem brzy odkvetla, a nyní nevím jak dál postupovat.vyčetla jsem že se nemá zalévat, protože mi nasadila a rostou jí další dva stvoly.Jsou na samém začátku, tak uvidím, jestli mi pokvete.Jinak mám jí v místnosti, kde je přes den ma, linko tepleji, ale ne moc, přibližně asi 22stupnů a na noc je topení vypnuté, takže je tam chladněji.Snad jí to nevadí.

ty ostatní dvě co mám, jsem koupila nedavno v květinářství.zatím kvetou, A tam mi poradily, že bych měla ustříhnout po odkvětu, vždy za třetím květem.tudíž, nestříhat celej hlavní stvol, ale jen ty vedlejší.jedná se o phalaenopsis.Tak jsem zvědavá, která rada je neúčinější,

Ale připojuji se tady k paní, že každá květina má své mouchy a každá si pokvete jak se jí zachce.A že jednou může poradit tak a poté tak.Tetička co mi poradila ustříhnout dole, ona to tak dělá a má doma nejméně 20orchidejek, od mini po velké. mějte se krásně Míša

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika