Renato,
a) carex b. Magic Green - byl stálezelený, tzn. furt zelené barvy a nezatahující. V tom spočívá zřejmě (i) problémovost zimování.
v nějakých pramenech jsem se dočetla, že by on i C.b.Variegata mohl být schopen přezimovat, jiné prameny říkaly - ne, zóna 8. Koupila jsem je někde ve výprodeji po 10,- Kč, pozdě na podzim, zimovala jsem je prvním rokem doma, piplala. Pak zasadila.. nepřezimovaly.
jak praví Lída - Vaše rostlina zcela jistě carex není. C.brunnea má velmi uzoučké lístky (odhad max. 3 mm, přesně nepamatuji, neměřila jsem), výšku cca 20 cm. (resp. více mi nenarostl).
Žádný z c. brunnea nemá takovouto barvu!
b) nerada odhaduji z fotky - ale domnívám se, že to, co jste koupila, je Uncinia rubra. I podle zbytků květu - pokud dobře vidím, na fotce byl klásek se semeny. Pennisetum setaceum Rubrum jsem odkvetlé neviděla na vl. oko (nikdy jsem si ho nekoupila pro jeho nemrazuodolnost a v marketech bývá pouze nakvetlý), ale dochany, kt. mám, mají semena se štětinkami a malými háčky, Snadno na vše přilnou. Po jejich uvolnění zbyde takový tvrdý holý "klacík", bez semen.
c) Penisetum setaceum Fireworks opět není schopné přezimovat.
... musím říct, že sortiment onoho zahradnictví tedy ve mně vůbec nebudí důvěru.