Dotaz na chemického Alího



VM - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (83) - 1.194 (?) 
29.3.2009 10:41, zobrazeno: 7004x

V ČOV se mi ucpalo jedno provzušnovadlo, tak jsem ostatní zavřel a tím se to profouklo. Potom jsem všech 6 vzduchovacích ventilů dal naplno a voda při zapnutí kompresoru všude bublá na plno. Výsledek je ale nedobrý. V podlední komoře je voda zakalená.  Zřejmě je potřeba něktetré provdušňovadlo přiskrtit. Logicky jsem to udělal v předposlední komoře (vyhnívající) a situace se zlepšila. Nechci dělat dlouhé pokusy a dospěl jsem k názoru, že toto bude Váš obor, tak proto dotaz na Vás. Čistička je to biocleaner od Sieneca. Je to stejný princip jako máte Vy ale z dob kdy se ještě dávaly do ČOV lopatky. Vždy jela bez problémů akorát tím přenastavením poměru vzduchu jsem ji rozhodil. V první komoře je nátok vody a zde koš na zacycení hrubé nečistoty. Pod ním první vzuchovadlo dané na plno. V této komoře jsou ještě lopatky, které drtí tvrdé hovno. Druhá komora se dvěmï provzušňovadly dané na plno a je zde otočné kolo s trychtýřovitými nádobami.  Třetí komora zřejmě vyhnivájicí, se dvěmi provdušňovadly. Zadní dané na plno a přední přiškrcené, to proto, že je vedle něj propust do poslední, zřejmě odkalovací komory. V ní přiskrcené čerpadlo, které ze dna odčerpává usazený kal do první komory. Je to dobře?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 7.210 (?), 29.3.2009 17:45

Díky za důvěru, tento typ čističky bohužel neznám. Nicméně mohu Vás ujistit, že svoji čovku jsem opakovaně nastavoval "od oka", ta moje jede ve dvou cyklech - v jednom vzducheje v bioreakčním prostoru, v dalším k tomu navíc přečerpává přečištěnou vodu na přitok, tak aby se odplavil nový odpad.

Problém je někdy v tom, že se ucpe ústí čerpacích mamutek. (předpokládám, že je tam máte také), mamutky pracují na principu vstřikování tlakového vzduchu do ústí ponořené trubky, směs vzduchu a vody vstoupá vzhůru a opachuje zmíněné ústí v první komoře, a částečně přečerpává čistou vodu do druhé bioreakční komory -

kde mohou být problémy při nedostatečném vzduchování?

1. v membráně čerpadla, ta po 4-5 letecch odchází, výměna je ale velmi levná (několik stokorun)

2. Odešel solenoid spínání tlakového vzduch toho či onoho režimu - výměna

3. "vypelichala" hadice, svorka hadice, či odešel nějaký plastový nátrubek.- těsnost jednotlivých komponent zjistíte snadno, pokud dáte do postřikovače na květiny koncentrovaný roztok jaru a postříkáte všechna podezřelá místy - pokud se objeví bubliny, je zde netěsnost

4. Je ucpaná mamutka - povytáhnou a spustit, opakovaně, vždy  po chvíli  zachrochtá a začne čerpat (při této poruše, by ale byl přebytek vzduchu a v bioreakčním prostoru by to nnaopak vzduchovalo víc.

5. máte rozhozené nastavení - laborujte a laborujte, dokud nebudete spokojen.

Jistě nezapomeňte kontaktovat výrobce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika