 |
Vylepšení a nové funkce pro vás  Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek > |
 |
Broskvoně 2025, Petr z Pardubic, 2.7.2025  Tak to je pěkné, Martine. Mně ta kyselkavě osvěžující chuť nevadí, celkově byla příjemnější než v minulosti dost kyselkavý Maycrest, ten ještě není zralý. Uvidím letos. Až začnou zrát první švestky, tak to bude nápor, všechno dohromady. | Broskvoně 2025, host, 1.7.2025 Škoda že jsi neměl Sagittarií víc. U mě Francoise i první Sagittarie jsou letos výborné, aspoň polovina plodů (Francoise) dosáhla kvality snad jako mnohem pozdější kyselkavé Sunhaveny. Ani jsem nečekal, že tak rané broskve můžou být tak dobré... je... celý příspěvek > |
| Broskvoně 2025, Petr z Pardubic, 1.7.2025  Ten můj druhý plod Sagittarie je ještě tvrdý. Typoval bych, že nejlepší budou Springcresty a Harbingery, ale Fr. a Sag. bych pro ranější zrání bral. | Broskvoně 2025, host, 30.6.2025 Ta kyselinka je u Sagittarie podobná jako u Francoise.
V druhé zahradě na Spomyšlovském stromku mi dnes změkla první Sagittaria, a byla výborná. Je vidět, že kvalita u těchto nejranějších broskví je dána hlavně počasím, je teď slunko a... celý příspěvek > | Broskvoně 2025, Petr z Pardubic, 30.6.2025 Skvělé. Copak o to, ten plod Sagittarie byl taky kyselkavě osvěžující. Na výrazně broskvový Springrest by to bylo málo, ale podstatná je ta o dost ranější zralost, i když záleží na tom, kdy se jednotlivé květy opylí. Ten druhý plod na... celý příspěvek > | Broskvoně 2025, host, 29.6.2025  Františky postupně obírám měknoucí, asi polovina plodů už byla měkká, ze samostatného stromku jsou menší, ale všechny výborné do posledního, kyselkavé osvěžující, chutnají trochu jako ostřejší pomerančový džus - na léto vynikající. MH |
| Broskvoně 2025, walter., 26.6.2025  pýchou se červenám🤩. Springcrest už začíná vybarvovat, ale plody jsou ještě malé a tvrdé. | Broskvoně 2025, Petr z Pardubic, 26.6.2025 Lobuju pro pana Waltra, protože svým pěstitelským rozsahem nemá zde konkurenci. Pěstuje všechno možné i nemožné, napíše o tom a vyfotí to, co si víc přát. Jistě by nepohrdl ani žlutomasými broskvemi zrajícími v červnu. Pan MH je v tomto ohledu... celý příspěvek > | Broskvoně 2025, host, 26.6.2025  Ještě Franocise vybarvený na samostatném stromku, měknou postupně. MH |
| Broskvoně 2025, host, 26.6.2025  Nejranější nektarinky Armking se začínají zvětšovat, měly by zrát cca se Springcrestem. MH | Broskvoně 2025, host, 26.6.2025  Chtěl jsem utrhnout první Sagittariu, ale stále jsou tvrdé i když vybarvené skoro jako Francoise.
Francoise začínají měknout postupně plody, je opravdu ranější o 2 dny. Primissima naopak měkne ze dne na den všechno najednou, kvalita se jí... celý příspěvek > | Broskvoně 2025, host, 25.6.2025 Dá se přiočkovat , nebo nový stromek 3 kosterní větve = 3 odrůdy a je to. MH |
| Broskvoně 2025, host, 25.6.2025 Parádní Sagittaria. Tož budu se muset taky pustit do první.
Pane Walter, jestli chcete i Františku, byl bych i zvědavý kdy bude zrát u vás, podle těch pěkných meruní jste tam dost napřed oproti severu. MH | Broskvoně 2025, walter., 25.6.2025 😀😀😀 Moc pěkné je máte. Pěstoval bych, ale už nemám na minizahrádce ani kousek místa a sázet někam, kde to každé jaro omrzne, se mi moc nechce. I s tím Harbingerem od Vàs si zatím nevím rady, kam s ním. Jeden Sprigcrest se... celý příspěvek > | Broskvoně 2025, Petr z Pardubic, 25.6.2025  Výzva pro pana Waltra - nadějného pěstitele peckovin. Tyto velmi rané žlutomasé odrůdy jsou jasná volba, pane Waltře. Překvapivě nebyla ani prasklá pecka a po nakrojení šly obě poloviny oddělit od sebe. |
 |
|