|
Vylepšení a nové funkce pro vás  Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek > |
 |
Magnolie jaky typ vybrat, Moon88, 9.4.2025 Dobry den, dekuji za vasi zpravu. A kdyz poridim tu vetsi muzu ji zastrihavat aby byla mensi? Jsem zahranik zacatecnik takze vubec nevim. A zahradnictvi vidim uz i kvety pri malych kerich to jsem okouzlena. | Magnolie jaky typ vybrat, host, 8.4.2025 Šácholan je jen český název pro magnolii ...Ta, co se Vám líbí, dle údajů na netu dorůstá 7m výšky a 5m šířky, musíte vzít při výběru vzít v potaz i velikost v dospělosti. Existují i menší, třeba Old Port (v=3m, š=2m) nebo Suzan v=3-4m a... celý příspěvek > |
| Magnolie jaky typ vybrat, host, 8.4.2025 Dobry den, chtela bych si poridit magnologii. Neco jsem si nacetla a vubec nevim jaky druh vybrat. Libi se mi Satisfaction, Šacholan. Nekde jsem cetla ze muze vykvest dvakrat do roka. To je u jakych druhu? Jak velkou si mam koupit aby mi uz kvetla.... celý příspěvek > | Ovocné stromy v oblasti pohoří Brdy, host, 13.3.2025 Ráda bych navázala na tuto starší diskuzi. Vyhlížíme si pozemek na zahradu v oblasti Brd, Českého krasu a okolí. Mezi dálnicemi D4 a D5. Rádi bychom pěstovali i meruňky, broskve a víno. Nadmořské výšky se dají najít okolo 300-400 m.n.m. Počítáme s... celý příspěvek > | Neznámý keř, host, 19.2.2025 Po mnoha týdnech jsem se zase na fórum dostal, tak všechny zdravím.
Jsem přesvědčen, že to opravdu je kalina a domnívám se, že kalina tušalaj - Viburnum lantana.
Josef. | Čištění řetězové pily, host, 14.2.2025 Ano, BIO oleje jsou na bázi rostliného oleje. Jak jsem psal-přes 10 let mi nikdy neztuhly, nevyschly, nezrosolovatěly. V kanystru mám zbytek Bipolu třetím rokem.a stále bez problémů. Používám pilu jak v zimě tak v létě. Oleje se prodávají v různé... celý příspěvek > |
| Čištění řetězové pily, walter., 14.2.2025 Nevhodné je na mazání řetězu používání rostlinných olejů, ty časem začnou lepit, zalepí nejen čerpadlo, ale i lištu a řetěz, v zimě zcela ztuhnou. Ale samozřejmě si může každý se svou pilou dělat, co chce. Hlavně když si neuřízne nohu a nespadne na... celý příspěvek > | Čištění řetězové pily, host, 14.2.2025 Používám takřka výhradně Mogul Alfa bio nebo Bipol. Když dořežu, nádrž s olejem okamžitě úplně naplním aby v ní bylo minimum vzduchu (a abych příště "nezapomněl" dolít). Pillu mám přes 10 let, nejdelší odstávka asi 6 měsíců-čerpadlo je stále... celý příspěvek > | Čištění řetězové pily, host, 14.2.2025 Za mě je to na diagnózu. Ale, když vám to tak vyhovuje nic proti. Ale lištu bych neodmašťoval. Je to kontraproduktivní. Já elektrickou pilu po větší práci vyčistím smetáčkem kolem řetězky od pilin, občas otočím lištu a pilu utřu hadrem. ... celý příspěvek > |
| Čištění řetězové pily, MilosK, 13.2.2025 Ještě vám poradím ohledně odmaštění řetězu. Táta dělal léta v lese a řetězy skladoval v plechovce ponořené v oleji. Aby čepy byly promazané. A nebyl sám. To jen taková malá technická. | Čištění řetězové pily, host, 13.2.2025 To déle čistíte, než s tím pracujete. A před použitím zase skládáte...
Jste pečlivý, tak Vás to asi baví. Ale když vysajete olej z nádržky, tak stejně v čerpadle zůstane..To odmašťováním řetězu nevidím tak jednoznačně... celý příspěvek > | Čištění řetězové pily, host, 13.2.2025 Ad 116.171: A co když druhý den po té proceduře zjistíte, že potřebujete něco uříznout? |
| Čištění řetězové pily, MilosK, 13.2.2025 ometu retezku stetcem, listu utru hadrem a pilu jak je ulozim. olej nechavam - je mineralni. Pouzivam sotva jednou za rok. 3 minuty a je hotovo. | Čištění řetězové pily, host, 13.2.2025 Dlouho vám to vydrží | Čištění řetězové pily, host, 12.2.2025 Mám elektrickou řetězovou pilu a dlouho jsem si lámal hlavu čím čistit lištu, řetěz a stroj od pilin a oleje. Profesionální přípravky mi přišly moc drahé například od firmy STIHL. Až jsem v drogerii objevil namáčecí, mycí a čistící prostředek "ŽABKA"... celý příspěvek > |
 |
|