|
Vylepšení a nové funkce pro vás  Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek > |
 |
Kolik hnoje a hlíny do nového skleníku, host, 11.5.2025 I tak jsem to nepochopil. Když někomu smrdí práce tak nemusí být hned... všechno vymysleli líní lidé. Vzpoměl jsem si na jednoho pána který vozil hnůj vlakem v ruksaku. Tomu práce taky nesmrděla. Já si vysilenou zeminu obohatim ve skleníku taky svým... celý příspěvek > | Kolik hnoje a hlíny do nového skleníku, Mičurin II, 11.5.2025 Dělám to tak.Co je natom k nepochopení když vyvezu asi čtvrtinu plochy skleníku do hloubky asi 15 ÷ 20 cm vysílené půdy a nahradím ji vlastním kompostem.Rotuju po skleníku, čili produkční vrstva půdy je vyměměněna jednou 4 roky.Vyvezenou zeminu opět... celý příspěvek > |
| Kolik hnoje a hlíny do nového skleníku, host, 11.5.2025 Co člověk, to názor. Jak čtu, tak jsou lidi, kteří zeminu ve skleníku částečně mění. Sice to nechápu, ale když je to baví. Na otázku co dat do skleniku, abych udelal dva úrodné záhonky s chodníkem uprostřed? Není to lehká otázka. Jak je sklenik... celý příspěvek > | Kolik hnoje a hlíny do nového skleníku, Milan HP, 10.5.2025 Ne, vrstvy bych neradil. Vidím jako lepší promíchat. Vespod ale může být biohmota včetně dřeva, třeba štěpka s trávou.To důležité je tak 30 - 40 cm na povrchu. Když jsem plnil VVZ, tedy ten vrch, směs jsem zamíchal v kolečku a pak lopatou naházel ma... celý příspěvek > | Kolik hnoje a hlíny do nového skleníku, Milan HP, 10.5.2025 No, já mám na to zase historku. Kámoš, který ode mne dostává sazenice, má volný přístup k hnoji. Libovolné množství, tak toho do záhonu 5 x 4 m vrhnul celou motorovou kárku (dost čerstvého). A pak jsme srovnávali výpěstky. On 60g, já s bídou 35.... celý příspěvek > | Kolik hnoje a hlíny do nového skleníku, MilosK, 10.5.2025 Samozřejmě, no vycházím z toho že skleník nemám pro rajčata, a hnůj předpokládám rozlezely, v podstatezkonpost |
| Kolik hnoje a hlíny do nového skleníku, Milan HP, 10.5.2025 Miloši, to se mi zdá moc. Rajčata by byla přehnojená dusíkem. Velká, ale s horší chutí. Záleží sice na tom, zda je hnůj čerstvý nebo uleželý, ale i kdyby byl 3 roky starý, 50% je moc. Můj návrh by byl 25% hnoje, 25% kompostu a zbytek slušná... celý příspěvek > | Kolik hnoje a hlíny do nového skleníku, MilosK, 9.5.2025 Já bych to promíchal půl na půl a fertig. Hnůj se dnes i rozdává. | Kolik hnoje a hlíny do nového skleníku, host, 9.5.2025 Dobrý den, potřeboval bych poradit jakou zvolit správnou vrstvu hnoje a hlíny případně kompostu do nového skleníku. Mám vyvýšené záhony a k dispozici mám vrstvu 65cm. Jak správně rozdělit jednotlivé vrstvy hnoje a hlíny? Děkuji |
| Magnolie jaky typ vybrat, host, 11.4.2025 Tady máte článeček o magnoliích do menších zahrad s fotkami a popisem pěstování, co vyžadují. Lída
https://www.nkz.cz/praxe/okrasna-zahrada/jake-magnolie-vybrat-do-malych-zahrad-v-nasich-podminkach | Magnolie jaky typ vybrat, host, 10.4.2025  Tahle je nádherná, ale dorůstá 4m Lída | Magnolie jaky typ vybrat, host, 10.4.2025 No velmi pochybuji, že by se dalo velký druh magnolie (dorůstající velikosti vily) udržet řezem třeba do 2m výšky tak, aby kvetl . Lída |
| Magnolie jaky typ vybrat, host, 10.4.2025 Vše je o přiměřenosti, řezem-zde spíš střihem je někdy třeba udržet požadovaný tvar-i magnolie občas vyžene pár výhonů-bičů tzv.na divoko-asi narazí na mimořádně vydatný zdroj potravy, při nárazové dávce vláhy... K poslední větě paní Lídy-malou typem... celý příspěvek > | Magnolie jaky typ vybrat, host, 10.4.2025 Magnólie nedoporučují vůbec stříhat, pouze odstraňovat suché a poškozené větve. Po řezu přestávají kvést. Co jsem u nás v zahradách viděla, tak asi nejmenší je M.stellata, má bílé květy jako hvězdy, mívá tak 1,5m. Klasickou velkou magnolii ani řezem... celý příspěvek > | Magnolie jaky typ vybrat, PP., 10.4.2025 Vybírejte pečlivě, okouzlení je při zzhradničení ten nejhorší rádce. Co je malé poroste pomalu a bude dlouho malé. Co je velké poroste rychle a bude brzy převeliké. Keř který by vyrostl za rok do výšky 2,263 metru a pak zůstal navždy takový,... celý příspěvek > |
 |
|