|
Vylepšení a nové funkce pro vás  Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek > |
 |
Stroj na plevel, PP., 18.5.2025 Já bych nesouhlasil s tvrzením, že to AI nezvládne a nebude to přesné. Vše je jen otázka vývoje, který neběží, ale letí. Hledám v poslední době robotickou sekačku a brouzdám kolem toho po síti. A čumím, jak se AI třeba v tom segmentu uplatňuje a co... celý příspěvek > | Stroj na plevel, Milan HP, 17.5.2025 Tak já se tedy přiznám: já ten plevel řeším opravdu jen v kritických fázích. Tedy hlavně když jsou kulturní rostlinky ještě malé. Hodně pěstuju ze semínek a tam je to bezpodmínečně nutné. Jenže mám za to, že ani něco, řízené AI, tohle nedá.... celý příspěvek > |
| Stroj na plevel, host, 17.5.2025 K nápadu zadavatele-ve velkovýrobě asi nepoužitelné, v malém hrozně drahé. Plevele jsou otravní jako vrabci, ale ani jich se dělem nezbavujeme, SPCH. | Stroj na plevel, host, 17.5.2025 Existují potvory pro výrobu (včetně rozeznání škůdců), ale zatím to nějak hromadně neprovozují. Fandím úmyslu, předpokládám že o strojích na sběr jahod a jablek (drony) víte. Komerční potenciál je pro stroj, který dokáže navést chmel na dráty a to... celý příspěvek > | Stroj na plevel, host, 17.5.2025 Ahoj Milane.
No budeš moct dělat cokoliv. Práce která by zabrala třeba 12 hodin tak to budeš mít hotové za 2 hodiny. Po těch dvou hodinách si můžeš potom vytáhnout lehátka k tomu vychlazené pivo a jít relaxovat. Nebo můžeš jít na hory, kolo, obyč... celý příspěvek > | Stroj na plevel, Milan HP, 17.5.2025 Co ale pak budu dělat já, či spíš manželka?
Milan |
| Stroj na plevel, Milan HP, 17.5.2025
| Stroj na plevel, walter., 16.5.2025 Až to zařízení dáte dohromady, předveďte ho v plné polní na youtube. Rád se podívám. | Stroj na plevel, host, 16.5.2025 Přemýšlel jsem, jestli je dnes prvího dubna, nebo aspoň Silvestr.
Anebo, snílci se možná mají podporovat.
Třeba se někdy takového stroje dočkáme. No teda my ne, ale třeba někdy naši vnuci. |
| Stroj na plevel, PP., 16.5.2025 Myslím, že nejlepší stroj pro tento účel je člověk. Má umělou inteligenci na rozpoznání plevele, dokáže rychle měnit potřebné nástroje podle typu práce. Danou plochu zvládne, i když podle hustoty plevele asi ne najednou. Jediná odchylka od zadání je,... celý příspěvek > | Stroj na plevel, host, 16.5.2025 Ahoj, chtěl bych se zeptat na váš názor – uvažuji o vývoji nového zahradního zařízení, které by výrazně usnadnilo a zefektivnilo odstraňování plevele, a to včetně hluboko zakořeněných druhů (např. pampelišky). Přístroj by měl být elektrický, poháněný... celý příspěvek > | Kolik hnoje a hlíny do nového skleníku, host, 15.5.2025 https://youtu.be/2zfDdjMELvg?si=RLOkD0RVxZF9nWUm
Tady jsem se zasmál, jak jsme se dohadovali, jestli je nutné vyvážet ze skleníku zem. Stačí si pustit starý receptář s panem Podlahou a Meislem . Je to na konci videa. |
| Kolik hnoje a hlíny do nového skleníku, Milan HP, 11.5.2025 Jejda, otevřel jste docela komplexní problém. Já měl hlavně na mysli nebezpečí přehojení svrchní vrstvy. A pohodlí uživatele jsem vůbec nebral v potaz.
Mám vyvýšený záhon, ale venku. Hodně vyvýšený: 80 cm od úrovně půdy, 70 cm náplně. Celkem asi... celý příspěvek > | Kolik hnoje a hlíny do nového skleníku, Santar, 11.5.2025 Výměna půdy se doporučuje ve skleníku zejména z důvody namnožení půdních chorob a škůdců. U okurek jsou to např. houby rodu Fusarium způsobující tzv. fusariové vadnutí. S tím mám osobní zkušenost, ketrou řeším roubováním okurek na podnože tykví,... celý příspěvek > | Kolik hnoje a hlíny do nového skleníku, host, 11.5.2025 Co v tom skleníku pěstujete, že 15 ÷ 20 cm půdy je vysíleno? Venkovní záhony máte také vysílené?
To je podle mne nesmysl. |
 |
|