|
Vylepšení a nové funkce pro vás  Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek > |
 |
Kávovník neplodí, MilosK, 5.2.2025 na Youtube si najdete pana Urbanka, pestitele, pestuje i kavovnik. | Kávovník neplodí, host, 5.2.2025 Z Afriky k nám jedou hosti, dobrý kafe, starý kosti! Kdybych neměl Prahu trochu z ruky, určitě bych se na ty krásky-Lucy a Selam šel do muzea podívat, SPCH. |
| Fíky, host, 24.1.2025 Aby řízky nehnily-neplesnivěly, tak je při výměně vody-1 krát za asi 10 dní-sprchuju ve vaně vlažnou vodou-především ty části, které bývají ve vodě. Až je venku prohřátá půda, tak je-už mají bohatě kořínků a jsou nahoře zelené-zasadím do školky do... celý příspěvek > | Fíky, host, 24.1.2025 Voda bývá problém, další problém nastává s ujmutím po přesazení do substrátu.
Fíky se množí nejlépe ve směsi vlhkého perlitu, zahradnického substrátu a kompostu, 1:1:1. Jen vlhký, do spodní proděravělé části PET, zapíchnout řízek a přiklopit... celý příspěvek > | Fíky, walter., 24.1.2025  V poslední době zkouším přes zimu množit fíkovník založením dřevitých řízků do vody. Úspěšnost není velká, valná část řízků uhnije, ale při pravidelné výměně vody nějaké přežijí a zapustí kořínky. | Fíky, walter., 3.12.2024  Docela dlouho jsem si lámal hlavu, jak připravit fíkovník na zimování, tedy co nejvíce zmenšit objem keře, aby jeho zakrytí, až nastane mrazové období, byla jenoduché. Nakonec jsem odstříhl 3 nejsilnější větve, které nebylo možné ohnout a zbytek jsem... celý příspěvek > |
| Citronovník - opadávání listů, walter., 17.11.2024  Tak obecně citroník pěstovaný v bytě opravdu přes zimu špatně prospívá, neboť je den o polovinu kratší a přitom teplota stejná. Žloutnutí a postupné opadávání listů bývá časté i u rostlin zimovaných v chladnějších místnostech. To se změní po... celý příspěvek > | Citronovník - opadávání listů, host, 15.11.2024  Ještě jsem zapomněla zmínit že mu usychají i větve. | Citronovník - opadávání listů, host, 15.11.2024 Dobrý den,
nejsem si jistá, jestli píšu na správné místo, ale potřebuji poradit ohledně svého kumkvatu. Koupila jsem si ho kolem května a ze začátku se mu velmi dařilo – měl bohatou korunu plnou listů a mnoho plodů, dokonce plodil dvakrát. Teď však,... celý příspěvek > |
| Fíky, Milan HP, 11.11.2024 Jojo, sezóně 2024 už zvoní hrana. Ale myslím, že můžeš být víc než spokojený, nejen s fíky. A přitom to začalo tak bídně.
Milan | Fíky, walter., 10.11.2024 no ony ty poslední plody sice velikostí narostou, ale slupka je dost dlouho tvrdá, i když uvnitř už jsou pěkně vybarvené. | Fíky, walter., 10.11.2024 Źil jsem v přesvědčení, že na mých fotkách BT je, ale asi to bude něco jiného, podle vrchního zbarvení zralých fíků a asi i trochu ranější. Ono je to ale i o mohutnosti keře, minulé roky, to byl keř ještě malý, z podzimní úrody nedozrálo nic, letos... celý příspěvek > |
| Fíky, host, 10.11.2024  Vnitřek BT měkký, dobrý. MH | Fíky, host, 10.11.2024  Končí ve chvíli, kdy začaly zrát první plody Brown Turkey. Vy máte pane Walter jiné odrůdy?
První letní brebu jsem neměl, dřevo mi v zimě zmrzlo (-20°C). Na fotce je pár fíků z druhé násady - mám to jen na pozorování, zatím jsem do země... celý příspěvek > | Fíky, walter., 8.11.2024 No ale teď už to všechno končí, když není slunce, nezraje nic, ani fíky. Až fíkovník shodí všechny listy, budu řešit dilema, jak ho ořezat a stáhnout dráty a provazy do tvaru, který by se vešel do lepenkového futrálu od lednice na jablka. |
 |
|