Nové příspěvky - Exotické ovoce

Vylepšení a nové funkce pro vás
Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek >
Kávovník neplodí, MilosK, 5.2.2025
na Youtube si najdete pana Urbanka, pestitele, pestuje i kavovnik.
Kávovník neplodí, host, 5.2.2025
Z Afriky k nám jedou hosti, dobrý kafe, starý kosti! Kdybych neměl Prahu trochu z ruky, určitě bych se na ty krásky-Lucy a Selam šel do muzea podívat, SPCH.
Fíky, host, 24.1.2025
Aby řízky nehnily-neplesnivěly, tak je při výměně vody-1 krát za asi 10 dní-sprchuju ve vaně vlažnou vodou-především ty části, které bývají ve vodě. Až je venku prohřátá půda, tak je-už mají bohatě kořínků a jsou nahoře zelené-zasadím do školky do... celý příspěvek >
Fíky, host, 24.1.2025
Voda bývá problém, další problém nastává s ujmutím po přesazení do substrátu. Fíky se množí nejlépe ve směsi vlhkého perlitu, zahradnického substrátu a kompostu, 1:1:1. Jen vlhký, do spodní proděravělé části PET, zapíchnout řízek a přiklopit... celý příspěvek >
Fíky, walter., 24.1.2025 Obsahuje fotku
V poslední době zkouším přes zimu množit fíkovník založením dřevitých řízků do vody. Úspěšnost není velká, valná část řízků uhnije, ale při pravidelné výměně vody nějaké přežijí a zapustí kořínky.
Fíky, walter., 3.12.2024 Obsahuje fotku
Docela dlouho jsem si lámal hlavu, jak připravit fíkovník na zimování, tedy co nejvíce zmenšit objem keře, aby jeho zakrytí, až nastane mrazové období, byla jenoduché. Nakonec jsem odstříhl 3 nejsilnější větve, které nebylo možné ohnout a zbytek jsem... celý příspěvek >
Citronovník - opadávání listů, walter., 17.11.2024 Obsahuje fotku
Tak obecně citroník pěstovaný v bytě opravdu přes zimu špatně prospívá, neboť je den o polovinu kratší a přitom teplota stejná. Žloutnutí a postupné opadávání listů bývá časté i u rostlin zimovaných v chladnějších místnostech. To se změní po... celý příspěvek >
Citronovník - opadávání listů, host, 15.11.2024 Obsahuje fotku
Ještě jsem zapomněla zmínit že mu usychají i větve.
Citronovník - opadávání listů, host, 15.11.2024
Dobrý den, nejsem si jistá, jestli píšu na správné místo, ale potřebuji poradit ohledně svého kumkvatu. Koupila jsem si ho kolem května a ze začátku se mu velmi dařilo – měl bohatou korunu plnou listů a mnoho plodů, dokonce plodil dvakrát. Teď však,... celý příspěvek >
Fíky, Milan HP, 11.11.2024
Jojo, sezóně 2024 už zvoní hrana. Ale myslím, že můžeš být víc než spokojený, nejen s fíky. A přitom to začalo tak bídně. Milan
Fíky, walter., 10.11.2024
no ony ty poslední plody sice velikostí narostou, ale slupka je dost dlouho tvrdá, i když uvnitř už jsou pěkně vybarvené.
Fíky, walter., 10.11.2024
Źil jsem v přesvědčení, že na mých fotkách BT je, ale asi to bude něco jiného, podle vrchního zbarvení zralých fíků a asi i trochu ranější. Ono je to ale i o mohutnosti keře, minulé roky, to byl keř ještě malý, z podzimní úrody nedozrálo nic, letos... celý příspěvek >
Fíky, host, 10.11.2024 Obsahuje fotku
Vnitřek BT měkký, dobrý. MH
Fíky, host, 10.11.2024 Obsahuje fotku
Končí ve chvíli, kdy začaly zrát první plody Brown Turkey. Vy máte pane Walter jiné odrůdy? První letní brebu jsem neměl, dřevo mi v zimě zmrzlo (-20°C). Na fotce je pár fíků z druhé násady - mám to jen na pozorování, zatím jsem do země... celý příspěvek >
Fíky, walter., 8.11.2024
No ale teď už to všechno končí, když není slunce, nezraje nic, ani fíky. Až fíkovník shodí všechny listy, budu řešit dilema, jak ho ořezat a stáhnout dráty a provazy do tvaru, který by se vešel do lepenkového futrálu od lednice na jablka.
12345>  
Nové příspěvky z celého diskusního fóra >
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika