|
Vylepšení a nové funkce pro vás  Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek > |
 |
Fíky, Petr z Pardubic, 30.5.2025 Nedělám si žádné iluze o kvalitě zdejších fíků, ale člověk se může alespoň na něco nového těšit, když už většina těch všelijakých roubů v dubnu zaschla. Na slimáky jsem se ptal proto, že mi přišel z jednoho e-shopu asi dvaceticentimetrový "klacík" se... celý příspěvek > | Fíky, walter., 29.5.2025 se slimáky na fíkovníku jsem zatím nikdy neměl problém, u mě mají slimáci většinou mnohem chutnější potravu. salát, košťáloviny, afrikány, cinie, ovoce, atd. A je docela možné, že listy fíkovníku jim nevoní, protože obsahují latexové mléko. které na... celý příspěvek > |
| Fíky, host, 28.5.2025 Dobře rostoucí nevymrzlý fíkovník mi slimáci nežerou.
Ožírali zpočátku jen rašící pupeny nových slabších fíkovníků v letech, kdy vymrzly až k zemi, tzn. rašily pak nevýhodně na úrovně země, pomalu a v mokru. Jakmile se více oteplilo (červen),... celý příspěvek > | Fíky, Petr z Pardubic, 28.5.2025 Malých slimáčků je všude plno a "nesmýkají se jenom po mýtině". Zajímalo by mě, jestli jim šmakujou i malé lístky fíkovníků, pane Waltře (Peretta) a Martine (Brown Turkey), máte nějakou zkušenost? | Fíky, walter., 24.4.2025  Na fíkovníku se tvoří breba, zatím to vypadá na slušnou úrodu. | Roubování citrusu, walter., 24.4.2025  Rouby citroníku naroubované na pomerančovník začínají rašit. Walter |
| Fíky, walter., 19.4.2025  Mě pěstování fíků zlákalo před 20 lety, ale fíkovník jsem měl v květináči. Postupně pěkně rostl a dával pár plodů, časem ale s padesátilitrovým květináčem začal být problém s manipulací. 6. rokem mám jiný venku vysazený a když jsem si ověřil, že se... celý příspěvek > | Fíky, walter., 19.4.2025 K té době zrání fíků, jak jí uvádějí prodejci rostlin, v září, říjnu, pane Petře, je spousta možností ohledně odrůd, místa pěstování a průběhu podzimního počasí. Jde o 2. úrodu a ta se tvoří zhruba od června přímo na letorostech. Plody fíkovníků... celý příspěvek > | Cydonia oblonga - kdoule, HERBARIA, 12.4.2025 Pseudocydonia sinensis ma cca 2 variety. Je z tehto všech príbuzných ovoc. druhu nejvice aromaticka a ma nejvíce léčebných benefitu, účinku.
Ano, pokud ma prísl. adekvatne kvalitni podminky, tak je velice chutná i za syrova ze stromu... |
| Cydonia oblonga - kdoule, HERBARIA, 12.4.2025 Ahój, jste ješte tady na fóru uzivatel ,,mičurinec,, +,, HONZAD,, +,,pepohlavani,, resp. je na Vas nejake spojení..? | Havenisse, host, 20.3.2025 Trpaslíka s lucernou nepotřebujeme! Lída | Havenisse, host, 20.3.2025 Vous trouverez ici un charmant nisse d'extérieur avec lanterne de Havenisse.com, parfait pour créer du confort dans votre jardin ou sur votre terrasse.
Ce gnome tenant une lanterne diffuse une atmosphère chaleureuse et accueillante et est... celý příspěvek > |
| Fíky, bohous, 9.3.2025 Proti plesnivění řízků při zakořeňování řízků ve vodě by mohlo pomoci přidat pár kousků dřevěného uhlí. Pro řízky révy se to doporučuje, nebude v tom asi rozdíl. Sám ale zkušenost nemám. | Fíky, walter., 1.3.2025 Může být, ale zdá se mi to dost složité, asi proto, že tu skelnou vatu nemám a musel bych ǰí napřed sehnat. Může to být dobrý způsob množení většího množství sazenic. Dříve jsem na jaře nařezal z zdřevnatělých větví fíkovníku prýty asi 15cm a... celý příspěvek > | Fíky, bohous, 28.2.2025  Možná by se dalo zakořeňovat stejně jako réva "Peničkovou metodou". Z pěstitelské skelné vaty se nařežou kostky cca 10x10x10cm, nechají se nasáknout vodou (nejlépe ze sněhu) a posadí se do truhlíhu na vrstvu keramzitu. Já to ještě zespodu zahřívám.... celý příspěvek > |
 |
|