Nové příspěvky - Exotické ovoce

Vylepšení a nové funkce pro vás
Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek >
Je to samec, alebo samica?, host, 18.6.2025 Obsahuje fotku
ešte jedna fotka. 
Je to samec, alebo samica?, host, 18.6.2025 Obsahuje fotku
Dobrý deň.  Pred pár rokmi sme kúpili v OBI sadenicu Kivi - odroda Jenny.  Bolo tam písané, že je spoľahlivo samoopelivá. Posledné tri roky vždy veľmi bohato zakvitla, ale nikdy z toho nebol ani jeden plod. Na www.zahrada.cz... celý příspěvek >
Fíky, Petr z Pardubic, 5.6.2025
Já už Perettu mám a BT taky. Pak ještě další dvě a na víc nemám místo. I tak je to moc nahusto jako vždy a u všeho. Já jsem měl na mysli, jak se daří vašim fíkovníkům.
Fíky, walter., 5.6.2025 Obsahuje fotku
Mám pro Vás tu sazeničku, jak jsem slíbil, ale zatím mi to nevychází doručit Vám jí, v průběhu léta to bude lepší a někdy se stavím.
Fíky, Petr z Pardubic, 5.6.2025
Jak to vypadá, pane Waltře? U mě se ty sazeničky ujmuly všechny. Povyrostla i ta Peretta "bez kořenů". I ten "klacík" Noire de Caromb pěkně vyrašil. Ten měl kořenů dost, tak se to dalo čekat. Radost pohledět na ty rostlinky. 
Fíky, Petr z Pardubic, 2.6.2025
To "latexové lepidlo" znám moc dobře z pokojových fikusů. Nedivím se, že plzákům španělským moc nejede, pokud je i v těch venkovních fíkovnících. Za to jim moc dobře chutnají vrcholové části rajčat. Peretta mi přišla podobná, jak o ní píšete, pane... celý příspěvek >
Fíky, host, 1.6.2025
Ty meristémové sazenice rodí dost pozdě. Potkala jsem tu informaci na kiwiforu. Přitom řízek v květináči cca 6 l od bráchy strčený někdy v srpnu do foliaku nasadil 3 plody a dozrály. V teplejším Polabí nasadil i bez foliáku, jen neznáme odrůdu. Takže... celý příspěvek >
Fíky, walter., 31.5.2025
Myslím si, že mám BT, alespoň podle tvaru a současné velikosti, srovnání s fotkami ostatních. Vím, že BT nepatří mezi rané odrůdy, ale ke štěstí z pěstování mi úplně postačí, když přes zimu nemrzne dřevo, což se zatím nestalo a tím bude zajištěná... celý příspěvek >
Fíky, host, 31.5.2025
Pro upřesnění, násada jarních fíků = zrají v létě. Násada letních fíků = zrají napodzim, ale u nás některé odrůdy nestihnou dozrát (u mě jediný plodící Brown turkey)  Ty další odrůdy jako Dotatto, Melanzana, Fiorone, Turca atd., vše ze... celý příspěvek >
Fíky, KUKY, 31.5.2025 Obsahuje fotku
Malinko žerou listy ležící na zemi. Fíkovník chce hodně prostoru kolem sebe. Aspoň dva metry okolo. Letos poprvé po dlouhé době budou jarní fíky. Ty letní pak mají problém s dozráváním. V popředí je tomel. Zatím nekvete. Vloni kvetl a zmrzl. Odrůda... celý příspěvek >
Fíky, host, 31.5.2025
Rašící pupen na klacku nežerou, žrali fakt jen ty pupeny co vylézaly přímo na úrovně země po vymrznutí, ale i tak se vzpamatovaly jen o něco později... fíkovník je v tomto plevel, jen ty mrazy moc nesnese. Granátovník je na mrazy ještě horší, ty... celý příspěvek >
Jak střáhat kivi v květnu, host, 30.5.2025
Nechat jí růst a tvořit asimiláty a koncem června-začátkem července odstranit slabé a zkrátit silné. Na silných se pak tvoří plodonosný... celý příspěvek >
Jak střáhat kivi v květnu, host, 30.5.2025
Rád bych věděl jak se stříhá kivi na přelomu května a června když nekvete a má bujné přírustky abych rostlině pomohl radši zesílit.
Fíky, Petr z Pardubic, 30.5.2025
Nedělám si žádné iluze o kvalitě zdejších fíků, ale člověk se může alespoň na něco nového těšit, když už většina těch všelijakých roubů v dubnu zaschla. Na slimáky jsem se ptal proto, že mi přišel z jednoho e-shopu asi dvaceticentimetrový "klacík" se... celý příspěvek >
Fíky, walter., 29.5.2025
se slimáky na fíkovníku jsem zatím nikdy neměl problém, u mě mají slimáci většinou mnohem chutnější potravu. salát, košťáloviny, afrikány, cinie, ovoce, atd. A je docela možné, že listy fíkovníku jim nevoní, protože obsahují latexové mléko. které na... celý příspěvek >
12345>  
Nové příspěvky z celého diskusního fóra >
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika