|
Vylepšení a nové funkce pro vás  Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek > |
 |
Je to samec, alebo samica?, host, 18.6.2025  ešte jedna fotka. | Je to samec, alebo samica?, host, 18.6.2025  Dobrý deň.
Pred pár rokmi sme kúpili v OBI sadenicu Kivi - odroda Jenny.
Bolo tam písané, že je spoľahlivo samoopelivá. Posledné tri roky vždy veľmi bohato zakvitla, ale nikdy z toho nebol ani jeden plod.
Na www.zahrada.cz... celý příspěvek > |
| Fíky, Petr z Pardubic, 5.6.2025 Já už Perettu mám a BT taky. Pak ještě další dvě a na víc nemám místo. I tak je to moc nahusto jako vždy a u všeho. Já jsem měl na mysli, jak se daří vašim fíkovníkům. | Fíky, walter., 5.6.2025  Mám pro Vás tu sazeničku, jak jsem slíbil, ale zatím mi to nevychází doručit Vám jí, v průběhu léta to bude lepší a někdy se stavím. | Fíky, Petr z Pardubic, 5.6.2025 Jak to vypadá, pane Waltře? U mě se ty sazeničky ujmuly všechny. Povyrostla i ta Peretta "bez kořenů". I ten "klacík" Noire de Caromb pěkně vyrašil. Ten měl kořenů dost, tak se to dalo čekat. Radost pohledět na ty rostlinky. | Fíky, Petr z Pardubic, 2.6.2025 To "latexové lepidlo" znám moc dobře z pokojových fikusů. Nedivím se, že plzákům španělským moc nejede, pokud je i v těch venkovních fíkovnících. Za to jim moc dobře chutnají vrcholové části rajčat. Peretta mi přišla podobná, jak o ní píšete, pane... celý příspěvek > |
| Fíky, host, 1.6.2025 Ty meristémové sazenice rodí dost pozdě. Potkala jsem tu informaci na kiwiforu. Přitom řízek v květináči cca 6 l od bráchy strčený někdy v srpnu do foliaku nasadil 3 plody a dozrály. V teplejším Polabí nasadil i bez foliáku, jen neznáme odrůdu. Takže... celý příspěvek > | Fíky, walter., 31.5.2025 Myslím si, že mám BT, alespoň podle tvaru a současné velikosti, srovnání s fotkami ostatních. Vím, že BT nepatří mezi rané odrůdy, ale ke štěstí z pěstování mi úplně postačí, když přes zimu nemrzne dřevo, což se zatím nestalo a tím bude zajištěná... celý příspěvek > | Fíky, host, 31.5.2025 Pro upřesnění, násada jarních fíků = zrají v létě. Násada letních fíků = zrají napodzim, ale u nás některé odrůdy nestihnou dozrát (u mě jediný plodící Brown turkey)
Ty další odrůdy jako Dotatto, Melanzana, Fiorone, Turca atd., vše ze... celý příspěvek > |
| Fíky, KUKY, 31.5.2025  Malinko žerou listy ležící na zemi. Fíkovník chce hodně prostoru kolem sebe. Aspoň dva metry okolo. Letos poprvé po dlouhé době budou jarní fíky. Ty letní pak mají problém s dozráváním. V popředí je tomel. Zatím nekvete. Vloni kvetl a zmrzl. Odrůda... celý příspěvek > | Fíky, host, 31.5.2025 Rašící pupen na klacku nežerou, žrali fakt jen ty pupeny co vylézaly přímo na úrovně země po vymrznutí, ale i tak se vzpamatovaly jen o něco později... fíkovník je v tomto plevel, jen ty mrazy moc nesnese. Granátovník je na mrazy ještě horší, ty... celý příspěvek > | Jak střáhat kivi v květnu, host, 30.5.2025 Nechat jí růst a tvořit asimiláty a koncem června-začátkem července odstranit slabé a zkrátit silné. Na silných se pak tvoří plodonosný... celý příspěvek > |
| Jak střáhat kivi v květnu, host, 30.5.2025 Rád bych věděl jak se stříhá kivi na přelomu května a června když nekvete a má bujné přírustky abych rostlině pomohl radši zesílit. | Fíky, Petr z Pardubic, 30.5.2025 Nedělám si žádné iluze o kvalitě zdejších fíků, ale člověk se může alespoň na něco nového těšit, když už většina těch všelijakých roubů v dubnu zaschla. Na slimáky jsem se ptal proto, že mi přišel z jednoho e-shopu asi dvaceticentimetrový "klacík" se... celý příspěvek > | Fíky, walter., 29.5.2025 se slimáky na fíkovníku jsem zatím nikdy neměl problém, u mě mají slimáci většinou mnohem chutnější potravu. salát, košťáloviny, afrikány, cinie, ovoce, atd. A je docela možné, že listy fíkovníku jim nevoní, protože obsahují latexové mléko. které na... celý příspěvek > |
 |
|