|
Vylepšení a nové funkce pro vás  Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek > |
 |
Roubování citrusu, walter., 28.6.2025  Dnes jsem sejmul roubovací pásku z ujatých roubů na pomerančovníku přeroubovaného na citroník odrůdy Limone. | Fíky, host, 25.6.2025 Ne, naštěstí nic. Na kiwiforu používají neem olej. Měli už molovenkou fíkovou (Choreutis nemorana) i pilatku třešňovou na listech. Jitka |
| Fíky, walter., 25.6.2025 u mě se zatím žádné projevy chorob na listech nevyskytly | Fíky, Petr z Pardubic, 25.6.2025 Walter, MH, Jitka: Máte nějakou zkušenost s chorobami listů fíkovníku? | Fíky, host, 23.6.2025 Vždyť na jihu vyprávějí, jak fíkovníkem osazují suché skály a tím zúrodní pro olivy. On si pro tu vodu sáhne, jako réva. Jitka
| Fíky, Petr z Pardubic, 23.6.2025  Zhruba před měsícem. Musím říct, že ty sazeničky rostou pěkně, i když budou mít zřejmě později velké nároky na závlahu, alespoň podle té největší sazenice. Pokud mně je dřív nezlikviduje třeba "pseudomonáda" (bakteriální skvrnitost listů) |
| Fíky, host, 22.6.2025 A je to letos zasazené? On si umí sáhnout pro vodu podle odrůdy až 10m, ale to nějakou dobu trvá. Jitka | Fíky, walter., 22.6.2025  Právě se taky dívám na můj menší BT, kterému je sice 20 let, ale teprve od loňska je venku, má svěšené listy. Podle mě se rostlina chrání proti nadměrnému výparu při nedostatku vláhy a může to být u mladších rostlin. které nemají ještě dostatečně... celý příspěvek > | Tomel japonský (Dyospiros kaki), walter., 22.6.2025 Mám také tomel,4letý, loni na jaře šel ven do země, vykvetlo přes 10 květů. pak postupně všechny odpadly. Přes zimu neomrzl, přesto letos jen na jedné větvičce 3 květy a to je vše. Roubování tomelu není příliš časté, o přeroubování do koruny u nás... celý příspěvek > |
| Tomel japonský (Dyospiros kaki), host, 22.6.2025 Mám tomel asi 6 let, loni poprvé kvetl, ale žádný plod, letos nekvetl.Mam obavu, že mám cizosprasny. Stromek krásný, vysoký asi 2,5 metrů. Už za tu krásnou barvu listů jsem vděčná, ale plody by se mi určitě líbilo vypěstovat také. Četla jsem, že se... celý příspěvek > | Tomel,Kaki.🍈, Petr z Pardubic, 22.6.2025 Dostal jsem sazenici Kaki. Je údajně naroubovaná na Tomelu viržinském, který je mrazuodolný. Znamená to tedy, že naroubovaná odrůda snese nějaký ten mráz? Název naroubované odrůdy neznám. | Fíky, Petr z Pardubic, 22.6.2025 Jíťo, díky za reakci. Je to suchem, protože když nezaleju, vršek zvadne, jakmile zaleju, do deseti minut je v pozoru. Na jednom listu je něco podobného jako plíseň bramborová na rajčatech, nevíte o co se jedná? Jako FMV se mi to nezdá, taky to může... celý příspěvek > |
| Fíky, host, 19.6.2025 Jestli je venku, tak je to divné. Já je mám ve skleníku a podmiska jim stačí. Jitka | Fíky, Petr z Pardubic, 19.6.2025 Ty fíkovníky mají asi opravdu velké nároky na vodu. Ta největší sazenice odrůdy Black Mission přes den v největším teple svěšuje vrcholek. Přitom jsou zamulčované a každý den zálevané. | Je to samec, alebo samica?, host, 18.6.2025 Podle https://www.zahradaapriroda.cz/diskuse/odpoved/samci-a-samici-kvety-kiwi/ je to samice. Samčí květy mají černé prašníky https://www.prodejstromku.cz/prakticke-informace/navody-k-vysadbe/jak-pestovat-kiwi/ |
 |
|