Zkušennost s drtičem Vari Tornado

host - 34.151 (?)
9.4.2008 12:29

Děkuji za odpověď,

právě proto, že máme techniku Vari a je možné ho používat nezávisle na el. energii, preferuji tento. Také si myslím, že bych si ho v budoucnu mohl vzít do lesa a naštěpkovat si nějaké větve přímo tam. S tenčimi větvemi jsem si to myslel, ale na to bych si mohl "ukutit" nějaký nástavec s podavačem a řezací hlavou z el. drtiče.

Jindra

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 34.151 (?), 8.4.2008 20:30, zobrazeno: 14157x

Dobrý den, místní fórum mi často pomáhá při výběru zahradní techniky. Nyní mám tento dotaz. Máte někdo zkušennost s Drtičem větví Vari tornado. Funguje bezproblémově? Jde mi především o štěpkování větví z pořezaného křoví a drobných větví z lesa.

Díky Jindra

host - 11.107 (?), 8.4.2008 20:44

Drtič funguje s rotujícím talířem s noži a krouhá větve. Nařeže kde co, jen bojuje s drobnými a tenkými kusy větviček. Nemá podávání. Pokut máte specifické podmínky nebo požadavky, že to musí být tento štěpkovač poháněný spalovacím motorem jinak bych volil jednoúčelák s el. motorem. Zase je pravda jednoúčelák nebude mít cca 5.5 HP.

host - 34.151 (?), 9.4.2008 12:29

Děkuji za odpověď,

právě proto, že máme techniku Vari a je možné ho používat nezávisle na el. energii, preferuji tento. Také si myslím, že bych si ho v budoucnu mohl vzít do lesa a naštěpkovat si nějaké větve přímo tam. S tenčimi větvemi jsem si to myslel, ale na to bych si mohl "ukutit" nějaký nástavec s podavačem a řezací hlavou z el. drtiče.

Jindra

host - 136.237 (?), 1.4.2015 18:03

Vlastním tento drtič už asi 3 roky a jsem nadmíru spokojen. Tam kde ho používám nemám elektřinu a tak mi to úplně vyhovuje. Je fakt, že s tenkými větvičkami je to trochu problém ale zase je popotlačím nějakým větším kouskem a jde to. Nesmí se to moc zahltit, pak se s tím člověk zbytečně trápí. Uvažuji, že v něm budu, se staršími noži, drtit i posekanou trávu na kompost. Mám totiž bubnovou sekačku. Já koupil sice už používaný kousek ale to jsem jen natřel místa, kde se loupala barva a jinak to bylo OK. Jen nevím jak s tím štěpkováním. Ono to spíš, jak už bylo řečeno, krájí dřevo a moc tlusté kousky to teda nedělá. spíše takové šupinky. já to použíám místo mulčovací kůry a kolem stromů. Původní majitelé to používali na drcení větví, které pak používali k topení. Jen nevím jak to dělali, když máte vlhké dřevo tak to není moc zdravé pro komín a jeho tah. Ale to neřeším, já to mám hlahvně kvůli tomu kompostu ať nemusím zbytečně pálit ořezané větve.

Valo

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025