Výběr zahradních nůžek



frantisek88 - (1) - 2.75 (?) 
8.3.2012 14:13, zobrazeno: 5753x

Dobrý den,

Jelikož moje staré núžky už spíše zpívají než stříhají, rozhodl jsem se koupit nové - velmi se mi zamlouvají zahradní nůžky Fiskars.

Můžete mi nějaké doporučit? Na zahradě mám 12 malých jabloní a 2 třešně na které musím s žebříkem, takže předpokládám, že nebudu potřebovat teleskopické nůžky.

Díky za typy Franta

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 182.25 (?), 9.3.2012 5:25

Tieto noznice mam a mam aj od Gardeny asi za 20 EUR, ale nebol som s nimi spokojny pri strihani jemnejsich konarov, rez nebol cisty, obcas neodstrihli celkom koru a poskodil sa konar. Oboje maju vyhodu ze su z nehrzavejucej ocele, takze nepotrebuju taku udrzbu. Tie fiskarsky su trocha zvlastne, lebo ten prevod (ktory celkom aj funguje) sposobi, ze ruka ide inac ako cepele. Podla pocitu v ruke by ste cakali, ze uz to ma but odstrihnute, ale cepele sa este nedovreli. Da sa na to zvyknut, ale je nie je to taky priamy kontakt so strihanym materialom. Viem ze to znie uchylne, ale ja to tak vnimam. Po precitani tejto diskusie som si kupil Bahco PX-M2 a musim povedat, ze je to naozaj ina liga. Strihaju vynikajuco, hladky cisty rez, dobre drzia ostrie, idu vyborne do dreva, len sa treba o ne trocha viac starat - ocistit od vlhkosti po strihani a nenechavat lezat vonku, ale stoji to za to. Pozrite si ich, ak by ste ich chceli, dobre si precitajte ake si vybrat - PX je model M znamena velkost tucky a 2 je velkost cepeli. Cize je to na vas ako si tie noznice nakonfigurujete (podla velkosti ruky a toho ake velke konare chcete strihat).

Juraj

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 126.69 (?), 9.3.2012 8:43

Měl jsem 20 let staré Gartena, ty nejprimitivnější ty bylyxl slušné.

Měl jsem v ruce Fiskars takový to s otočnou rukojetí ve vlastní ose - mně je to velmi nepříjemné. Daroval jsem je. Mám BAHCO ty nejlevnější jsou OK, je to sice plechárna ale asi uhlíková ocel. Drží ostří. Koupil jsem je ve slevě. Koupil jsem taky novou Gartenu ale ty nové to je otřes, když je nastavujete tak se mění rozsah střihu. Tak jsem je do BAUBAU vrátil.Chtěl bych si kopit nějaké WOLF Garten - které v testech zvítězily, ale viděl jsem je jenom na obrázku, a na internetu. působily velmi profesionálně chtěl bych si je osahat ale v dosahu jsem dosud nenašel žádnou kamennou prodejnu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 3.23 (?), 9.3.2012 12:22

O Fiskars se říká, že nůžky nic moc, já je mám a jsem spokojen ale jděte do Bahco.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika