Ruční ruční řetězová pila



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
      
MArty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (111) - 241.251 (?) 
4.3.2008 9:40
Ano, to je velmi pravděpodobně ona. Jen mě trochu překvapila její šířka (14mm), čekal jsem méně. To je ale nepodstatné, pro mě je důležité, že je, jak tvrdíte, účinná a řeže. Pilka nabízená na stránkách Vlkodlak - Drátová pila SAS je s největší pravděpodobností ta, kterou mám, a která skoro vůbec neřeže. Osový drát je ovinut tenčím drátkem, který tvoří, či spíše by měl tvořit "zuby". Se všemi vlastnostmi uvedenými v popisu souhlasím až na "Při správné technice s ní lze přeřezat i poměrně silné kusy dřeva." Možná že nemám tu správnou techniku, i když předpokládám, že pilka vyžaduje střídavé tahání za konce (kroužky), zatímco je opásána okolo řezaného dřeva - větve. Pokud někdo tuto pilku máte a používáte techniku řezání, při níž pilka skutečně řeže, dejte mi prosím vědět, rád se poučím.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 164.118 (?), 9.4.2008 0:32

Já ji vlastním a jsem s ní velmi spokojen. Řeže i kořeny znečistěné zemí a po dvanácti letech "provozu" (samozřejmě ne nepřetržitého), je stále ostrá. Ostří se tak nějak sama. Větve vysoko nad zemí přehodíte lankem se závažím, a pilka se tam nahoře sama ohne kolem větve, kterou taháním uříznete takříkajíc ze tří stan.. Pokud mluvíme o tom samém, mohu poslat i její foto - dáte-li sem meila. Franta

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 12.36 (?), 18.4.2008 13:59

Mám zkušenost jak s onou levnou drátovou pilkou tak i s uváděnou ruskou řetězovou. Drátová pilka sice něco uřezala ale moc nevydržela, po krátké době se přetrhl řezací drát, výkon pilky nebyl nijak oslnivý. Ruskou řetězovou pilu vlastním teprve krátce, ale ve srovnání s drátovou je to nebe a dudy. Řetězová pila je robustní, řeže rychle a dá se s ní uřezat i poměrně silná větev. Nařezat s ní v lese dříví na večerní táborák není problém. Nejsem zahradník takže nevím jestli je vhodná na prořez stromů, ale jako pilu do auta nebo pro táborníka ji můžu doporučit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
MArty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (111) - 187.141 (?), 18.4.2008 16:13
Díky za informace, s pilou nehodlám dělat prořez "v sadu" ale jde mi o úpravu korun divoce rostoucích listnatých stromů z náletu. Pokud by strom po prořezání částečně uschnul nebyla by to žádná škoda, necci ho ale zase porazit zcela. U pily právě považuji za výhodu, že se dá provléci pod kořenem nebo naopak přehodit přes větev, která je mimo dosah a nelze ji zakrátit teleskopickými nůžkami kvůli jejímu průměru. Jen by mě zajímalo, zda se pila při řezání větve ve větší výšce (když je "nastavena" provazem) nějak nekroutí a jak je docíleno toho, aby se při opásání do kontaktu s větví dostala ta pracovní strana. Díky. m540(zavináč)volny.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 12.36 (?), 19.4.2008 21:04

Pila se dá "ohýbat" jen v jedné rovině díky tomu že je snýtovaná z jednotlivých článků, a navíc se nedá ohnout na opačnou stranu než jsou zuby, protože tvar článků to neumožňuje, takže vždycky sama pěkně obejme větev zubem na kůru, není s tím v tomhle žádný problém. Nastavovat táhla nějakými delšími lanky jsem nezkoušel ani jsem ji nezkoušel házet přes větev. Umím si ale představit že to půjde, jen bych asi neházel přímo pilu ale jeden konec šňůry a pilu nahoru vytáhl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
MArty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (111) - 187.141 (?), 20.4.2008 19:43
Díky za informaci, tohle mi nebylo jasné jak je to, že se pila vždy otočí správně. Co se toho "házení" pily týče, musím samozřejmě přehazovat ten špagát, kdybych tam hodil tu pilu tak nebudu mít na zemi druhý konec špagátu, za keterý se bude tahat.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 134.143 (?), 5.8.2016 22:26

Drátová pila je opravdu jenomm nouzovka, určená pro uschování někde v KPZ pro případ krize. Navíc jejich kvalita se značně liší. Někdy je to jen struna, někdy řetízek. Zato ruční řetězová pila je určena pro drsnější a opakované použití. Lze ji sehnat v army shopech jako pilu SAS atd. Vetšinou se však jedná o pily vyráběné ve skutečnosti v Číne právě pro army shopy. Pytlákova schovanka je vyráběna v Rusku, místní zbrojovkou. V Rusku vyjde na 160 Kč? Ale dostat ji sem k nám a při čekací době min půl roku, když Vám ji vůbec pošlou je nepohodlné. Já měl před pár lety to štěstí. Od loňska čekám na další, tu svoji první jsem ztratil. Nakonec jsem ji za necelou pětistovku koupil na Ekupectví a je to opravdu ta ruská. Už jsem ji vyzkoušel. Pokud započtetedopravné, clo atd je cena pod 500 opravdu slušná.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 188.108 (?), 26.2.2009 20:35

Mám ruskou pilu, o které je řeč.Mohu ji jen chválit. Má obchodní název Pytlákova schovanka, protože se snadno naskládá do krabičky ve které se doručuje a schová se do kapsy.. Cena je cca 800 vč poštovného. A pod tímto jménem ji vyhledáte na Internetu.

          Prakem přestřelím přes větev tenký provázek se závažím, kterým dopravím silnější lano s uvázanou pilou. Dříve než začnu pilu vytahovat do výše, uvážu lano i na   její druhé oko. Vytvořím tak nekonečnou smyčku, tahem dopravím pilu k větvi, kterou chci řezat. Kroucením lana přetočím pilu tak, aby se obrátila zuby ke dřevu. Jen tak se totiž ohýbá.

Střídavým tahem za oba konce lana větev přeřezávám. Zuby jsou velmi ostré, snadno dojde k nechtěnému poranění například při nechráněném nošení v kapse. Mám dlouhodobou zkušenost i se řezáním dubových suchých větví i o průměru až 250 mm. Je nutné táhnout skutečně vždy jen za jeden konec, aby se pila nezakusovala do řezu příliš.Znovu opakuji  -  doporučuji. Od rusáků je to snad první věc zasluhující chválu. Vyrábí to nějaká zbrojovka na Urale pro armádu a použitá ocel to potvrzuje.  Zdravím

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Artpraktik - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (61) - 19.30 (?), 26.2.2009 23:09

Len pre zaujímavosť:

Zdokladované je používanie obdobnej reťaze vo Walese už okolo roku 1600. Používala sa v štôlňach...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 189.8 (?), 29.11.2009 22:07

Mé zkušenosti.Výborná, ale chce to s ní natrénovat! šířka 3-4mm ostrá, tvrdá, moje má každý třetí čep moc utažený, a nepovedlo se mi jej rozhýbat.Při práci v dosahu to kupodivu nevadí, i tak je rychlá jak ďas. Krásně se s ní zarovnávají pařezy s okolní zemí. Ve výšce ale problémy: (test švestka, větev ve 4m, průměr 10cm)    Řetěz jde sice smotat do balíčku, aby šel přehodit, ale motají se vám tam ostatní větve i větvičky takže 15min na přehození přesně tam, kde potřebujete (a to nejsem žádný jelito).    Srovnání do řezu další neočekávaný problém nevyskytující se při řezání v dosahu. Očko na špagát je v rovině řetězu a tak ten se už od začátku nasouvá naplocho.Pila je sice už od výrobce "předehnutá", ale tuhé čepy dělají své (10min). Používám padákovou šňůrku 3mmm, takže kroucením pilu nesrovnám a zároveň tato šňůra dost pruží, což je v zápětí velké mínus, kouslá pilka nejde utrhnout a když se vám to podaří nejásat, ale utíkat! Řítí se proti vám snůška vyceněných zubů! (tady jsem nevymyslel nic, aby se řetěz neřítil přímo proti mě, jedině na druhý konec provazu kus něčeho) Jinak na strom jsem lezl pro kouslou pilu celkem třikrát (ještě že ne do 20m). Kdybych měl pomocníka, možná by stačilo snížit úhel opásání a taky by se vyřešil problém s řezáním pod větví (ale přibyl synchronizace). Pokud chcete řezat dál od sebe, rezervujte si pro trénink minimálně půlden, vyplatí se to! (další problémy-navázání držátka(klacku)rozmotání fest zataženého uzlu...)          Má ji v nabídce každý armyshop, ale málokterý fizicky (500Kč)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika