Fiskars
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 61.170 (?) 29.6.2007 9:42
Narodil som sa a žijem na dedine. Príprava dreva na zimu patrila a patrí medzi každoročné povinnosti. Teraz ked som si postavil svoj dom a žijem blízko mesta, mám plyn a topím s ním, rozhodol som sa v budúcnosti využívať viac topenie krbom, s rozvodmi do každej miestnosti. Na to je potrebné tvrdé drevo. V dlžke cca 50 cm. Som pevne rozhodnutý zabezpečiť si velmi kvalitnú sekeru. Neviem sa však rozhodnúť. Na nete sú iba reklamy iba na Fiskars. Nič iné. A to sa rozhoduje ako dosť zle. Vedeli by ste mi, prosím Vás, doporučiť nejaké iné značky, prípadne aj e-mailovú adresu, kde by som si vedel vybrať? Ďakujem. Michael
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 71.8 (?), 10.3.2007 15:13
Zde je odkaz na pěkné stránky o sekerách včetně jejich replik. Ne je jenom pořád dokola Fiskars.
http://www.gransfors.com/htm_eng/index.html
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.108 (?), 10.3.2007 21:24
Pane nic ve zlém ale na foru s tématem nazvaným "
" se nemůžete divit že se zde řeší pořád dokola fiskars... kdyby se to jmenovalo lesní plody tak se tady dočtete pořád dokola o borůvkách a taky s tím moc nenaděláte...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 25.156 (?), 29.12.2008 19:41
pri sekani sekerou fiskars 1500 se mi na ostri zacali delat milimetrove zoubky, co s tim, prebrousit nebo reklamovat upozornuji ze sekyrka je tyden stara. da nekdo dobrou radu diky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 56.1 (?), 18.6.2009 14:09
Letos v lednu nám pokáceli 3 zhruba 80 leté jasny, obvod ve výšce 130cm nad zemí zhruba 200cm. Stromy nařezali na špalky vysoké zhruba 50-70cm.
Moje maličkost, jakožto osoba fyzické práce málo znalá a slabého vzrůstu, jsem zakoupil kalač Fiskars 2400. Musím říci, že štípání nesukovatých špalků šlo jak po másle. Co jeden mách, to odštípnutý kus špalku. O něco horší byly špalky s jedním až dvěma suky - tam jsem musel špalek i několikrát obrátit. Nicméně za 4 dny jsem měl vše naštípáno (soused lesník odhadl na 3 metry krychlové dřeva), až na malou hromadu zasukovatělých špalků, které teď dobíjím klíny. To už jde mnohem hůř.
Čili ani typicky fyzická práce není až tak o svalech, jako spíše o fištrónu a nářadí.
Ivo Raisr
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.226 (?), 10.3.2007 15:02
zdravím všechny,
chci se zeptat, jestli jste se někdo setkali s plagiátem seker Fiskars ? Chci si ji koupit ( 1500 ) ale výrazné cenové rozdíly mě přivedli i na tuto myšlenku....
Ev. kde ji koupit bez rizika, dík :-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 1.76 (?), 11.3.2007 21:07
Já jsem osobně plagiát Fiskars ještě nepotkal. I když české webové stránky Fiskarsu před napodobeninami varují. Sekery, co mají sklolaminátovou násadu jsem viděl, ale plagiát Fiskars skutečně ještě ne. Vlastím Fis. 1100 a 600 - pokud to ovšem nejsou tak dobré plagiáty, že je mám za originál :-). Nicméně mě také zajímá, zda už se někdo s napodobeninou setkal.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 162.128 (?), 11.3.2007 22:45
pokud chci mit jistotu ze kupuji original, pak by nakup mel probihat u oficialniho partnera Fiskars. Predpokladam ze klasicke obchody typu velke hoby markety a vetsi zahradnictvi, ktere maji cely koutek veci od Fiscars maji originaly. Podezrele levne plagiaty bych cekala spis v nejake malinkate garazovce, na trzisti, na internetu atd.
To ze je na necem napsane made in China jeste neznamena ze to nemusi byt original, firma tam proste premisti vyrobu protoze jsou tam levnejsi delnici atd. , ale hlida si tam suroviny, technologicke postupy i kvalitu. Toho bych se nebala.
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317), 12.3.2007 15:10
Michame zde dvě různé věci.
Jednak zboží vyrobené oficiálně v Číně ať již pod značkou, která se jinde nedělá anebo hobby řada značkových výrobků vyrobená tamtéž ve srovnatelné ceně z podobných komponent. Druhou skupinou jsou plagiáty značkových výrobků, které předstírají kvalitní zboží. Některé jsou průhledné - sada nožů Solingen Germany za 300 Kč nikoho nespete.
Horší je, ze z Číny přicházejí napodobeniny zboží - jen o málo nižší ceny než originál (člověk si myslí, že ušetřil za kvalitní zboží v levnějším obchodě). Týká se to produktů, u nichž by to člověk nečekal - kosmetika, elektronika, chemie, značková kancelářská technika ale i potraviny (!) např. alkohol, tabák a drahé anglické čaje.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|