Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pane 147.46, snad netreba az tak konfrontacne, zrejme iba staci ČÍST S POROZUMĚNÍM. Napisal som:

 "Zakladny tvarovy vybrus zabky sa da zbastlit aj stopkovymi brusnymi telieskami vo vrtacke. Ale je predpoklad, ze tymto sposobom to väčšinou asi bude iba zbastlene."

 co volne prelozene do cestiny znamena:

"  ZÁKLADNÍ TVAROVÝ VÝBRUS lze v amatersky nevalné kvalitě docílit aj stopkovými brusnými telísky upnutými ve vrtačce. Nicméne je předpoklad, že takovým postupem to bude vetšinou skurvené teměř k nepoužití. "

Odbornici na ostrenie nozov rozlisuju tri fazy k dosiahnutiu ostreho noža:

1.Zakladny vybrus - nie je moc ostry, dava zakladny geometricky tvar ostria. Mozno ho vynechat, ak noz uz ma spravny tvar ostria, a je iba primerane tupy. Typicky sa pouziva zrnitost brusiva 200 az 300

2. OSTRENIE -  dosahuje sa pouzitelneho OSTRIA čepele noza na vyvorenej geometrii z bodu c.1.  Typicky sa pouziva zrnitost brusiva 600 až 1000.

3. FINALIZACIA OSTRIA-  lapovanie, leštenie, snad i obtahovanie. Docieluje sa minimalizacia 'zubkovania' ostria, dosahuje sa špičkovej hrany čepele, vyhladenie stran ostria do vysokeho lesku, co je velmi ziadane prave u nozov na rezanie do stromov ale aj do ludí (chirurgia, skalpely a pod) Typicky sa pouziva zrnitost brusiva 3000 až 10000.

P.S. Moja čeština je nedokonala, pardon za pripadne gramaticke nepresnosti.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika