Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Stručně  několik málo poznámek - diamantové řezací nástroje jsou určené pro mokré, či suché řezání, liší se slitinou, či lepidlem fixující na kotouč vlastní abrazivní materiál, jeho množstvím a kvalitou :-)), jejich chlazením vodou, nejsou- li k tomu určeny je můžete zničit.

Ještě k nástrojům, je to jako házet hrách na zeď - kotoučem ze šopy-maki Baubau za 300 korun nic pořádně neuříznete, ani kdybyste ho upevnili na Metabo, Milwaukee, nebo profi Bosch. Maximálně vám řezná část "vysublimuje před očima" :-)), nemusíte kupovat ortodoxně kotouče za mnoho tisíc, stačí k tomu určené kotouče v profi řadě v lepších stavebninách (á 600 -700 kč), jejich životnost je proti zmíněnému hnoji NĚKOLIKANÁSOBNÁ, navíc řežou při použití stejného nástroje RYCHLEJI.

Add prach  :-)), v tom je to kouzlo! Kdo dělá nástroje dobře, vyrábí vlastní rotor motoru velmi robustně s vysokou odolností proti prachu. pokud bych chtěl držet náklady při nákupu co nejníže, sáhl bych po Narexu.

- Nařezávání zdiva flexou  - má smysl při použití flexy 180 mm a větší (nepotřebuji -li pouze vytvořit drážky pro elektroinstalaci). Je to rasovina , ale pokud  nařezané zdivo osekám, neporuším zdaleka tak jeho soudržnost, než kdybych pouze sekal jako horník. V některých materiálech, nechci- li zeď v okolí naprosto rozebrat  je použití kombinace- flexa , kladivo takřka nenahraditelné. Je smutné, když se dostanete na stavu, kde někdo  před Vámi například v plném zdivu vytvářet  výkonným kladivem drážky pro instalace (typicky při rekonstrukcích starých budov) a vy zjistíte, že cihly jsou rozmlácené do hloubky, nesoudržné s maltou a zeď je v místě výkonu  "umělce" v podstatě jen vyskládaná na sebe, v okolí sekání  nesoudržná a staticky nevyhovující.  Nádherné je, když je podobným způsobem rychle vytvořen například otvor (dveře ) v nosné zdi a Vám pak nezbývá, než nesoudržný okraj, držící pouze omítkou, a následně praskající , podchytit, rozebrat a znovu vyzdít, protože překlad neměl prostě oporu....

Skvělé..Investor je pak rozčilený, protože místní makáči mu přece ten otvor  a zazdění vysmahli za den , nyní se to musí na upozornění stavebního dozoru předělat a tyto práce jsou dražší a náročnější než původní dílo...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika