Jehličí - mulč cestiček

host - 137.39 (?)
3.6.2008 11:44

Výsledky pokusů mulčování jehličím a spíše lesní hrabankou mám docela dobré, nikoli na cestičky, ale okraje záhonů u plotu. Nevydrží to jako mulč moc dlouho,  za chvíli (cca 2 měsíce, podle ročního období) to proroste některým invazivním plevelem. Povápním a dále vedu jako půdu, lesní humus. A zase přidám vrstvu lesní hrabanky s hodně jehličím. Taková trochu nevšední výroba kompostu... přímo u záhonu.

F.T.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 57.71 (?), 29.5.2008 15:34, zobrazeno: 8389x

Je tu někdo, kdo "mulčuje" jehličím cestičky mezi záhony apod.. (nejen borůvky a azalky a rododendrony)... Loni mi to žádný problém nezpůsobilo, i když vím, že to zakyseluje půdu - máme půdu dosti zásaditou... tak jen, když budu cestičky jehličit i tento rok, zda se půda nezakyselí víc a víc až... :-(  Má někdo tady osobní zkušenost - Díky díky

host - 137.39 (?), 3.6.2008 11:44

Výsledky pokusů mulčování jehličím a spíše lesní hrabankou mám docela dobré, nikoli na cestičky, ale okraje záhonů u plotu. Nevydrží to jako mulč moc dlouho,  za chvíli (cca 2 měsíce, podle ročního období) to proroste některým invazivním plevelem. Povápním a dále vedu jako půdu, lesní humus. A zase přidám vrstvu lesní hrabanky s hodně jehličím. Taková trochu nevšední výroba kompostu... přímo u záhonu.

F.T.

host - 57.71 (?), 9.6.2008 8:53

Děkuji, nenapadlo mne to provápňovat:-)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Pila8.7.2025
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Další příspěvky >