Ano, tedy když mi zbudou síly. Na podzim nahrubo, ale plevel pečlivě vyndavám, případně přihnojuji dlouho působícími hnojivy (např. dolomitický vápenec proti suché hnilobě rajčat a paprik, síran draselný pro déledobé zvýšení obsahu draslíku, pro některé druhy pak hnůj). Na jaře neryju tak hluboko a zarývám buď hnůj nebo Cererit, to podle druhu zeleniny.
Ne, nedělal jsem to vždycky tak. Když jsem ještě byl plně zaměstnán, nebyl na to čas. Tehdy muselo většinou stačit jen jedno rytí. Ale ty výsledky té práce "kvapné" nebyly takové, jaké si představuju. Ten nový způsob je sice mnohem pracnější, ale přináší podstatně lepší výsledky.
No a problém je, že když zryju záhon celkem brzo, třeba na konci října, do jara je z něj "zelená louka". A protože nejsem moc v této oblasti trpělivý, to vybírání i drobného plevele mne trochu deptá. Tak se to snažím nějak utlumit.
Milan HP