Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Netkanou textilii jsem použil jen jedenkrát mezi stromy u domu na zamezení bršlice. Cca 30 m2. Bršlice se s tím poměrně dobře srovnala, hryzci tuto mou aktivitu velmi ocenili.

Po 2 letech jsem se snažil tuto tkaninu zlikvidovat. Podařilo se mi cca polovinu vytrhat, zbytek se mezitím rozpadl na velmi malé kousíčky, které bohužel zůstaly na záhoně. Netkanou textilii (rozuměj plast) jsem vyhodil do popelnice, neb do plastů to díky prorostlým plevelům nešlo.

Důsledkem je to, že i zbytek tkaniny postupně zdegraduje na skládce na velmi malé kousky, což je ta ještě lepší varianta. Mohlo by se také stát, že pronikne do spodních vod a pak ji budeme pít. Nebo ji odvede velká voda do moře a oceánu a pak projde trávicím traktem od korýšů přes ryby po mořské savce. Tím zasviním oceán.

Pokud budu takové plastové tkaniny používat, podpořím chemický průmysl a budu jeden z mnoha, který zasviní planetu.

Od této zkušenosti používám mulč jen čistě přírodního původu, převážně piliny, občas míchané s pokosenou travou a popelem ze dřeva.

Včera jsem se googlu zeptal, jak se využívá a za kolik se dá prodat PET materiál. Dozvěděl jsem se, že použitý PET recyklát je problém uplatnit u výrobců za cenu 5 Kč za kg, přestože nový PET stojí 2 EUR.  Rozhoduje barva. Veškeré Mattoni modré (i jiné)  obaly natolik znehodnotí recyklát, že již není prodejný. Takže zase skládka, nebo v Číně trika, ponožky, zimní bundy, netkané textilie.

Již dnes se před svými dětmi a vnoučaty stydím.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika