Pila Zenoah komatsu KZ 400

host - 115.106 (?)
26.2.2014 23:20

Zenoah ukončil činost, schlamstla ho Husqvarna, takže nové kousky mají stejné vnitřnosti a na staré modely se budou blbě shánět díly. Jestli uvažujete o japoncích, volil bych jinou značku. Yamabiko (Echo+Shindaiwa) jsou trojka na trhu za Stihl a Husqvarnou a jejich servisní síť se i v ČR úspěšně rozšiřuje (kolem 35 prodejních míst) od roku 2006 navíc vyprodukovali už 16 nových pil, takže po technologické stránce silně dotahují lídry St+Hq spolehlivost je u japonců samozřejmost.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 165.2 (?), 26.2.2014 19:28, zobrazeno: 6389x

Dobrý den.

Soused koupil tuto pilku Japonského výrobce a zajímají ho zkušenosti majitelů této pily.Osobně jsem měl možnost ji vyzkoušet v řezu a musím říci, že jsem byl mile překvapen. S výkonem 1.8 KW a osazena malým 3/8 řetízkem zvládala dubovou kulatinu v průměru cca 30 cm velmi svižně. Hlavně se chce zeptat zda má pila ve válci nikasil? Tak že kdyby někdo věděl a má dlouhodobější zkušenost s touio pilkou napište své postřehy.

Moc díky.

host - 191.186 (?), 26.2.2014 20:57
Dobrý den, já bych se nejprve informoval a potom koupil. Můžete souseda uklidnit, válec má kvalitní povrchovou úpravu, nevím, zda je to dříve známý NickelSilizium, nebo modernější kombinace. Když bude používat kvalitní směs a bude mít ostrý řetěz, pila vydrží. Na 3/8 1.3 mm je výkon 1,8 kW správná volba a odpovídá tomu řezný výkon. Dříve někteří výrobci osadili na pilu s takovým výkonem 0.325 1.5 mm. Ale také záleží na charakteristice motoru. Doporučuji pilu obsluhovat podle návodu.

host - 115.106 (?), 26.2.2014 23:20

Zenoah ukončil činost, schlamstla ho Husqvarna, takže nové kousky mají stejné vnitřnosti a na staré modely se budou blbě shánět díly. Jestli uvažujete o japoncích, volil bych jinou značku. Yamabiko (Echo+Shindaiwa) jsou trojka na trhu za Stihl a Husqvarnou a jejich servisní síť se i v ČR úspěšně rozšiřuje (kolem 35 prodejních míst) od roku 2006 navíc vyprodukovali už 16 nových pil, takže po technologické stránce silně dotahují lídry St+Hq spolehlivost je u japonců samozřejmost.

host - 228.96 (?), 6.5.2014 16:45

Zdravím,

ano tuto pilu vlastním již rok a půl a můžu konstatovat, že to byla fakt dobrá koupě.Měl jsem strách co je to zač, ale po dlouhém váhání a dotazů jsem nakonec pořídil. Je famozní co do toho dostali 4 KG a ten výkon může závidět i leckdejaká pila o hromadu tisíc dražší.Samozřejmě pravda je taková, že tato pila se nehonosí luxusním desingnem a krásnejma polepama ale otom to dnes je.Škoda jen, že se toho nedrží i jiní výrobci,,prvně kvalita a pak vzhled"  Ta brzda by doopravdy mohla zůstat namontovaná trošku dál, ale test pily na průmyslovém automatu dle váhy a výkonu určil právě tuto pozici, která je normována jako bezpečnostní poloha brzdy.  

host - 216.69 (?), 6.5.2014 16:56
To není vysvětlení o nevhodném umístění brzdy a celkově lze hodnotit, co tam nedostali při tom obsahu motoru.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz