Osvetlenie variny

host - 105.167 (?)
24.11.2016 18:47
S tím osvětlením je to být viděn a vidět. Dotaz je na být viděn. Může se stát, že jedu a práci dokončím na večer. Potom bych mělo osvětlení splnit oba požadavky. Čelovka není na malotraktor vhodná, měl by být osvětlený stroj, ne kebule. Kravál a jaký kravál udělá čtyřkolka, motorka, 4 T je ještě méně hlučný. Osvětlená souprava Vari na silnici III. třídy není nebezpečný účastník provozu, alespoň tak neposoudili nebezpečnost naši ochránci pořádku. Potkali mě víckrát a ani jednou mě nezastavili.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 11.110 (?), 24.11.2016 18:26

Nesouhlasím s tvrzením, že světla pro denní svícení musejí automaticky pohasnout, jsou-li zapnuta jiná světla, stejně tak se musejí rozsvítít při nastartování motoru. Nemusejí, mohou svítit již při zapnutém zapalování a LED pásky integrované ve světlovetech mohou svítit i s hlavním osvětlením a může něnit barvu k použití jako směrovka.

host - 157.18 (?), 24.11.2016 18:32

Já mám na starém Vari vozíku velký nápis od výrobce, že na veřejné komunikace nesmí!
Osobně by mně nic takového ani nikdy nenapadlo protože by díky mé pomalosti zkolabovala doprava v obci. Bylo by to ještě horší než jak si nedávno někdo jel kombajnem z Polska po dálnici.
*
Na starém 2T motoru byl vývod k osvětlení vozíku, dal by se určitě použít i na přední světlo. Ale když bylo třeba tak jsem si vystačil s čelovkou nebo ruční svítilnou. Ale pravdou je, že jsem s takovým kraválem nikdy neměl potřebu jezdit po nocích. Ani na samotě...

Rafael.

host - 105.167 (?), 24.11.2016 18:47
S tím osvětlením je to být viděn a vidět. Dotaz je na být viděn. Může se stát, že jedu a práci dokončím na večer. Potom bych mělo osvětlení splnit oba požadavky. Čelovka není na malotraktor vhodná, měl by být osvětlený stroj, ne kebule. Kravál a jaký kravál udělá čtyřkolka, motorka, 4 T je ještě méně hlučný. Osvětlená souprava Vari na silnici III. třídy není nebezpečný účastník provozu, alespoň tak neposoudili nebezpečnost naši ochránci pořádku. Potkali mě víckrát a ani jednou mě nezastavili.

host - 130.68 (?), 24.11.2016 20:13

Dotaz ze stránek Vari.

Rafael.

host - 105.167 (?), 24.11.2016 20:33
Vari souprava se prodává bez osvětlení a někteří nepoznají, kdy je snížená viditelnost, vyjedou po tmě na pole pro vybrané brambory, aby nezmokly druhý den. Jízdní kola se také často prodávají bez osvětlení a za snížené viditelnosti by neměla na vozovku. Osvětlení se dá dokoupit a potom lze bezpečně přejet po silnici.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz