Husqvarna 575



host - 186.186 (?)
7.3.2009 13:45

Plně s Váma souhlasím pane J.S. Tím, že někdo nastaví vyší otáčky tak to jnic nevyřeší! Naopak je tzv. po pile jak po žabě. Aby pila dobře řezala at má obsah jakýkoliv nebo výkon tak 90% výkonu pily je dobře nabroušený řetěz a pak je ten zbytek. Kdokoliv může např. řezat 372xp a mít naní tupý řetěz a já řezat 340 s ostrým řetězem tak vám natrhnu pr... ani nevíte jak. A přitom to jsou jen banalitní věci ostrý řetěz zprávně nadstavenou pilu. Je to jen o údržbě a trochu mít zkušenost nebo si pořádně přečíst návod na obsluhu motorové jednomužné pily. Děkuji. David

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 51.27 (?), 6.3.2009 0:13

Můžeš mi vysvětlit kdy se ti pila točí na max. otáčky při normální práci?Já se s nikým o ničem hádat nemusím i když je pravda, že už jsem taky nějakýho odborníka viděl, co ladí pily tak že při plným plynu takzvaně čtyřtaktují.Jak jsi na to přišel, že olej který požívám je nějakej hypersynt?Nepoužívam ani ty sračky od výrobců co po nich pila šustí jak když je v motoru písek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 6.3.2009 11:35

Anonymní, nejspíš příteli. Můžeš mi vysvětlit, čemu říkáš "normální" práce? Já se s člověkem, který se ani neumí podepsat, také hádat nemusím a ani nechci!  Je pravda, že odborníků jako ty už jsem viděl spoustu, jednou tvrdí, že si pilu nechali nastavit v servisu, podruhé že si ji nastavili sami, ono stačí kliknout na ten otazník za IP a otevřou se tam veškeré tvé příspěvky! Jednou jsi profesionál, podruhé řežeš občas, tak jak to je? Ale odborník být musíš, pokud poznáš jaký olej je v palivu, jen podle zvuku motoru!  Olej, aby umazal takto přetočenou pilu, by musel být hyperkvalitní! HQ 372 XP má totiž předepsány otáčky 13 500 rpm, maximálně do 1 minuty 14 000 rpm. Nastavení H šroubu předepisují výrobci všech kvalitních značek svorně na "čtyřtaktování", právě pro možnost mžikového přetočení v situacích kdy je pila v maximálním řezném výkonu, rozpálená na vysokou teplotu a znečištěním snížené chlazení! Je možné, že tebou "údajně" používaný přípravek do benzínu, dosahuje takových kvalit, že dokáže takto přetočený motor umazat, pak mi však vysvětli, proč by se výrobci pil dávno k tomuto supermazivu nepřiklonili?  Ale vysvětlit, omletého klišé o chuti výrobců jen prodávat, už jsem si vyslechl a přečetl dost!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
ARB - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 177.66 (?), 6.3.2009 15:51

Radku, klídek, nechajte ho nech sa bojí. Ako povedal Komenský, najlepšie sa človek učí na vlastnej hlúposti.  To sa dobre dlho pamätá. Alebo učiť sa, učiť sa, učiť sa? Ale to povedal iný "velikán". A čo už je lepšie? Už vám mušky ožívajú? Dúfam že už neexperimentujete s tou drevorubačskou dvojkombináciou?? Najúčinnejší metód je poctivo vyležať v teplej posteli. A sám. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jani - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 90.127 (?), 6.3.2009 20:34

  Škoda sa znervózňovať, je to asi taký Truhlík /Pitlík/,všade bol, všetko vie, a všetko videl.Až raz bude mať naozaj 372 /teraz je lacná/ tak môže ladiť, vzpierať traktory a robiť čo len chce. Do vtedy bude len múdry.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 7.3.2009 10:39

Přemýšlím, co k tomu dodat. Ale nic mě nenapadá, protože to není dotaz, ale obhajoba hlouposti a neznalosti. Zkušení dřevorubci si nastavovali H266XP na vyšší otáčky do slabé hmoty a na mýtní těžbu je opět snižovali. Navíc tyto pily byly značně odolné a erární. To je zásadní rozdíl. Další podstatný fakt je údaj výrobce - max. povolené otáčky. To, že pila řeže, jako břitva, neznamená, že to je pro ni lepší. Je to subjektivní pocit a objektivně je to lepší jen ve slabé hmotě. V silnějším dřevu se vyšším zatížením zvyšují teploty, motor je více zatížen a méně mazán. Tím se jeho opotřebení zvyšuje. Jestli Vám to nastavení vyhovuje, tak je to Váš problém, ale chtěl bych upozornit každého, kdo to chce také takto nastavit, tak že to je nejlepší cesta k závažné závadě - opravě, nebo k nové pile. Teď již záleží na tom, čeho chcete dosáhnout.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 186.186 (?), 7.3.2009 13:45

Plně s Váma souhlasím pane J.S. Tím, že někdo nastaví vyší otáčky tak to jnic nevyřeší! Naopak je tzv. po pile jak po žabě. Aby pila dobře řezala at má obsah jakýkoliv nebo výkon tak 90% výkonu pily je dobře nabroušený řetěz a pak je ten zbytek. Kdokoliv může např. řezat 372xp a mít naní tupý řetěz a já řezat 340 s ostrým řetězem tak vám natrhnu pr... ani nevíte jak. A přitom to jsou jen banalitní věci ostrý řetěz zprávně nadstavenou pilu. Je to jen o údržbě a trochu mít zkušenost nebo si pořádně přečíst návod na obsluhu motorové jednomužné pily. Děkuji. David

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 51.27 (?), 7.3.2009 19:32

Tak vidím že se ani představovat nemusím, jméno jste mi dali sami- brouk pytlík.Jinak se mnou je to tak: jsem těžař profesionál 15let v lese teď už to nedělám protože za 100 za kubík, se to dost dobře dělat nedá.Těď jezdím prořezávat a kácet problémové stromy v zástavbě ze stupaček z plošiny, občas nějaká pokutička od ochrany přírody mě nemine. Všem se člověk nikdy nezavděčí, kdo to dělá, tak ví o čem mluvím.Pily co jsem kdy měl tak byla vždy husquvarna -začínal jsem se 162,266,272,372 tu už mám podruhý, protože mi nejlíp vyhovuje.Na tu 575 jsem taky koukal ale je moc těžká ale když dám dlouhou lištu na 372 tak už je to na mě taky dost těžký.Co se týče olejů tak za maximální ceny nehledejte maximální kvalitu, to mi připadne úsměvné a rozumnej člověk ví, že to tak že to tak není.Ty moderní oleje jsou dělaný tak aby nedělaly úsady ve spalovacím prostoru, nesadaly v palivu a minimální obsah ve směsi je dobrej taky k tomu aby u práce dobře dejchalo a neslzely moc oči, zejména v prvních výchovných zásazích je to děs.Jestli myslíte že mi pan mechanik chtěl tyhle otáčky nastavit sám, tak nechtěl.Byl to už starší člověk.Víte že já jsem s těma pilama nikdy neměl vážnější problém a všechny jsem je ještě pořídil poměrně slušně prodat.Blbiny jako vyklepaný spínače motoru nepočítám.Po motorický stránce mě přežily všechny a řekl bych že dost dobře, Ipři tý minimální údržbě ke který se přiznávám.Nelíbila se mi jedna nevím kterej to byl tip měla 325 rozteč řezala velmi rychle ale když byl řetěz v půlce tak už šla do řezu špatně lopatka což mi vadilo.Co se týče řetězů brousim je do jehly a používám výhradně hranaté od různých výrobců, dvakrát jsem měl ten tvrdej oregon ale párkrát jsem s ním chytil hřebík o který v těch stromech ve městě není nouze a pokud máte dlouhou lištu tak je to broušení k zešílení.Neřikám že jsem sežral rozum, ale to co jsem tady popsal tak je pravda ale současně to taky není návod pro každýho kdo o tom nemá ani páru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jani - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 46.64 (?), 7.3.2009 20:54

 Ja Vám Vaše skúsenosti neberem, ale pri bezchybnom karburátore a stroji prakticky nie je možné na 372 nastaviť 15,500 rpm.Ak by sa Vám aj podarilo ochudobniť zmes na dané otáčky, jednoducho sa stroj nerozbehne a po pridaní plynu skape.Iná situácia nastáva pokiaľ stroj ide pár sekúnd normálne a následne sa zodvihnú otáčky trebars aj na 15,500 ale to skor svedčí o poruche na prívode paliva, nech je akákoľvek /tá porucha/.

  Toto sú skúsenosti mechanika, netvrdím že to robím tak dlho ako vy ale niekoľko rokov to bude.A je ich tiez viac ako 10.

 Čo sa tyka olejov, žiadny z olejov dodávaných na slovensku či už S, H alebo Dolmaru nie sú problémové, všetky majú svoje plusy a aj svoje mínusy ale pre bežného profíka v lese stačia z veľkou rezervou.Ale aj tak by ma zaujímalo čo za olej používate.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 7.3.2009 21:00

Honzaauta1969 - je to váš nick? 15 let v lese, je z mého pohledu chvilka a dost by mne zajímalo jak stará byla ta HQ 162, když jste začínal? Rád uvěřím, že těch 15 500 rpm, bylo jen chybou otáčkoměru, ale za těch pár let, co tuhle profesi dělám, jsem viděl těch HQ 365,371,372 po podobných veletočích dost, abych dokázal posoudit co to udělá. Ta klika na to prostě stavěná není a byla by to veliká náhoda, aby tohle vydržely dva kusy! S tou váhou se nedivím, občas na podobnou práci použiju i STIHL 051 s Duro 65 cm a ST 066 s Rollo 110 cm, takže docela chápu. Navíc ve stupačkách používat HQ 372, je docela sebevražda, už jen vystoupat do 20 metrů s takovou zátěží je pěkná fuška.

Osobně jsem vyzkoušel hodně olejů do benzínu a od opravdu renomovaných značek, ale pokorně jsem se vrátil k osvědčenému STIHL HP 1:50 (sudový za 130,- Kč/litr), většinou každý prohlašoval, že jeho je něco extra, ale po pár nádržích píst jak bota a v prořezávce jak v plynové komoře! Jistě hodně záleží na technice práce, raubíř oddělá novou pilu za půl roku, slušnému dřevaři vydrží deset let. Snažil jsem se dopátrat tu přísadu do paliva, tuším, že jste psal mobiltac mc1, nebo podobně, nic, jen vazeliny na zbraně s tímto označením, možná, že jste se spletl v označení, nevím. Dnes jsem slyšel od kolegy o MS 440, krmené od počátku obyč M6A a stav jak z fabriky, na dotaz na origo olej, reagoval: jsem tak zvyklý, tak co bych to měnil! Jak říkám, hodně je v rukách.

Reagoval jste podrážděně na mou zmínku o přetočení při práci, ale sám jste jinde napsal : není to pro ty co chtějí s takovými otáčkami dělat pořád! Stačí si jen po sobě občas své příspěvky přečíst a vyhnete se takovým kulometným palbám! Dělal jste těžbu, tak dobře víte, že jsou okamžiky, kdy se motor v řezu vytočí na doraz, jen pro to, že např. řetěz už nemá co vzít (velký průměr x krátká lišta), prasklý řetěz, občas se to prostě stane. Jasně, vytáčet ho bez zátěže je jízdenka do pekla a každý, kdo mašinu platí z výdělku si to pořádně rozmyslí. I když i takoví se najdou!

Po třiceti letech praxe, si nedovolím tvrdit, že poznám co je v palivu za olej a už vůbec který špatně tlumí, můžu jen napsat a dost dlouze, o mých zkušenostech s tím kterým olejem a v jakém režimu se jak projevil. Nejvíc se mi jeví jako spolehlivý a dostatečně kvalitní HP 1:50. Netvrdím však, že jsem vyzkoušel všechno!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 51.27 (?), 8.3.2009 22:51

Ne, můj nick je brouk pytlík.Ale teď vážně, já jsem tady schválně nepsal jakej olej používám, tak je to obyčejná M6,není to z mé hlavy to se přiznávám.Před lety ještě jako zaměstnanci jsme měli školení a přišel tam pan inženýr z výzkumného ústavu paliv a maziv a dal nám hádanku -jakej olej je nejlepší na mazání vysokoobrátkového motoru, no a představte si byla to právě tahle M6, na rozdíl od jiných se jí při těch vysokejch otáčkách netrhá olejovej film, no tak to jsme zůstali pěkně koukat.Od tý doby uplynulo hodně vody a vývoj jistě pokročil ale já u toho oleje ostal do teď.S těma nevýhodama co jsem popisoval smrdí sedá v palivu a karbonuje.Někdo mi psal, že musím bejt odborník, když poznám jakej olej je ve směsi.Tak vás uklidním nepoznám co to je za značku, ale jestli ten olej dostatečně maže. Co se týče olejů je to kovbojka, jako s těma ekologickejma na řetěz, nevím jestli jste četli článek RnDrCsc v Lesnický práci-přiblížím vám to následovně: když poprášíte minerálním olejem 1m v množství 03l nestane se naprosto nic v důsledku pro přírodu.Půdní bakterie ho prý rozloží a nestihne ani stéct do vodoteče(neplatí samozřejmě pro přímé řezy na potokem).Tak si udělejte obrázek na kolika metrech se vypráší obsah jedné nádrže.

Dobrá přísada byl taky svýho času Metabond, ten neměl chybu jen, cenovou.Já se podívám jestli najdu ten návod k obsluze pily co tam psalo těch 15500 max.

Při prořezávání a kácení těch stromů mi naprosto nedělá problém vystoupat s pilou do 20 metrů protože mám moc pěknou soupravu na lezení.Ale přiznám se, já se bojím skácet ten vršek- to ať má člověk zkušeností kolik chce, tak u toho se může stát ledacos nepříjemnýho.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika