Hecht 927, levná jednoručka



J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.157 (?)
19.11.2012 20:12
Nevím, co si o tom myslet, vyjmenoval jste x závad, shindaiwa je lepší pila, přesto si necháte horší a se ztrátou prodáte lepší. A oprava byla zadarmo asi. Můj názor je, že pila je hlavně o výrobci, jak ji vyrobil, potom o obsluze a nakonec o servisu. Vzhledem k ceně je jasné, že výrobci o dlouhou životnost nešlo. Pokud věříte, že v párcích za 60 je kvalitní maso, tak prodejte shindaiwu.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14   
                     
host - 149.89 (?), 18.11.2012 12:08

na aukru se prodavají jak na běžícím pasy tyhle shity z číny. Nechapu jak muže někdo věřit žeto bude fungovat. Vysvětlit sito dokažu jenom tak že lidé kteří si kupují spustu vecí mají v hlavě jenom jednu vec ato kčemu je vyrobena potřebuji motorovou pilu tak koupim motorovou pilu. V letaku z kaufu nebo lidlu uvidí pilu honem tato koupime pilu nebo nejaky eshop první seřadime podle nejlevnější hele tato stojí 2490,- pošta zdarma kup meto, tože stojí jiné o 5-10k vic jim vubec není divné proste pila jak pila.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 176.14 (?), 18.11.2012 13:31

ja uz jendu cinu z aukra mel, a fungovala perfektne jen moc zralabenzin, tak sme ju dal kamosovi at si ju seridi, protoze rozumi motorum. od tohodle cekam fakt jen urezat silnejsi vetve v korune stromu a hned ji polozit.,ale pokud stoji karburator polovcku pily, tak su nasrany, protoze na tu cinu co sem mel stoji dly par kacek karbec myslim 200 kc, startovani kolem 150, zapalovani 200 kc. proste vyplati se to generalkovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
hanspunk - (7) - 135.252 (?), 19.11.2012 11:34

Otázkou pak je opravdu možnost náhrady toho karburátoru jiným. Omlouvám se za lehký OT, ale jedna otázka mi takříkajíc nedá spát.

Nejsem servisák, jen občas něco opravím pro známé, ale pár pil už mi rukama prošlo a jak tu je jinde ve vláknu psáno, že důležitá je rozteč šroubů a příruba, tak co jsem měl zatím v ruce, mělo právě rozteče a přírubu prakticky stejnou. Rozdíly byly v rozmístění ovládacích a seřizovacích prvků, v řešení impulsu (kanálek v přírubě, hadička), ve vstupech a výstupech (někde pro primer, jinde ne), ale ještě jsem snad neviděl karburátor s odlišnou přírubou :-(Co mě zarazilo, tak že i při značně rozdílném obsahu(26 - 61 ccm). Ono asi ale rozdíly v průtoku vzduchu a nároku na průřez sání nebudou tak dramatické, jako u automobilových motorů, kde rozdíl mezi kubaturami dělá často až desítky takových pil.

Možná jsem jen měl podivuhodnou kliku na skladbu pil, nebo se výrobci pil a největší hráči na poli karburátorů pro pily dohodli? Co zdejší zkušení servisáci? Nevíte jak to je? (Mám na mysli obvyklé pily posledních cca 20-ti let. Je mi jasné, že nějaké exotické kusy z bývalého Vých. bloku, nebo nějaké velmi staré kousky na tom budou jistě jinak.)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 74.100 (?), 19.11.2012 19:56

Svého času jsem v tomto tématu diskutoval o tom, jestli mám svoji pilu Hecht 927 opravovat anebo v tichosti vyhodit. Dlouho jsem se tady neozval. Je to protože jsem se nechtěl unáhlit a každý úspěšně rozřezaný špalek Vám tady hlásit.

Původně jsem dal pilu opravit v Rožnově pR ale neměl jsem štěstí na opraváře. Potom jsem na pile Hecht experimentoval sám, ale nebylo to ořechové. Mezi tím jsem si koupil Shindaiwu Ts320, protože jsem nějakou jednoručku potřeboval, aby mi nestála práce v lese. Nakonec jsem Hechtku dal ještě jednou do servisu, tentokrát nějakému panu Jandovi do Trojanovic, autorizovanému servisákovi od Werco a ejhle, pila šlape jak hodinky.

No tak mám v současné době dvě jednoručky, proto mohu porovnávat. Oproti Shindaiwě má Hechtka kratší lištu, což z ní dělá úspornější pilu i když kulatina musí být samozřejmě tenší.

Hecht má lištu 23 a Shindaiwa 30 cm. Obě jedou spolehlivě. Píši až teď, protože jsem chtěl Hechtku pořádně prověřit, jestli pojede dobře nebo špatně. V současné době s ní špalkuji suchý smrk a čerstvou měkkotinu, lípu, osiku, javor, ale taky občas břízu tak do 20 cm průměru. Není ale problém rozřezávat taky 30 cm kulatinu, pokud máte trochu cit pro pilu. Přece jenom není stavěna pro takovou zabíračku, což jak jistě uznáte, že špalkování pro jakoukoli motorovou pilu zabíračka je.

Našpalkoval jsem už dost velikou hromadu dřeva a Hechtka 927 řeže pořád tak jak po opravě za nějaké čtyři stovky + jakési drobňajsy. Vzhledem k tomu, kolik jsem už s mojí Hechtkou našpalkoval jsem usoudil, že je čas abych Vám to tady napsal a podělil se o zkušenost. Panu Jandovi z Trojanovic děkuji a dodávám, že veškerá životnost pily je pouze o obskuze a opraváři. Dvě pily jsou nadbytečnost a pokud budu prodávat, tak asi prodám tu Shindaiwu. Na větší špalky mám v záloze ještě Husqarnu 257, ale potřebuji ji jenom občas.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.157 (?), 19.11.2012 20:12
Nevím, co si o tom myslet, vyjmenoval jste x závad, shindaiwa je lepší pila, přesto si necháte horší a se ztrátou prodáte lepší. A oprava byla zadarmo asi. Můj názor je, že pila je hlavně o výrobci, jak ji vyrobil, potom o obsluze a nakonec o servisu. Vzhledem k ceně je jasné, že výrobci o dlouhou životnost nešlo. Pokud věříte, že v párcích za 60 je kvalitní maso, tak prodejte shindaiwu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 74.100 (?), 19.11.2012 20:41

Co si máte o tom myslet? Hechtku 927 jsem koupil z druhé ruky nepojízdnou. Autorizovaný opravář pan Janda z Trojanovic, servisák od Werco mi ji spravil a od té doby řeže dobře. Pokud se něco pokazí a nepojede, přijdu za ním poštelovat. Ostatně Shindaiwu jsme štelovali už dvakrát, takže úplně bez údržby neřeže a nejezdí nic.

Vzhledem k tomu, že Hechtka byla second hand, nepojízdná s kdovíjakou minulostí, rozhodl jsem se udělat za všemi jejími nedostatky z minulosti tlustou čáru, protože pan Janda chybu našel a byla to opravdu dobře ukrytá závada. Z karburátoru k primeru jde hadička nasaazena na tenkou trubku. Ta trubička byla naprasklá, ale vidět to nebylo. Pan Janda vzal trubičku z jiného karburátoru téhož typu, čímž je to vše utěsněno a pila řeže spolehlivě.

Další závady, které mohly ovlivnit chod pily byla větší vzdálenost magneta od snímače elektroniky (moje chyba) a pak což jsem taky podcenil, narušená izolace vysokého napětí od elektroniky ke svíčce. Zaizolováno. Jelikož válec a píst byl v pořádku, kompres dobrá, pila jede jako nová.

Z tohoto dvodu tlustá čára za minulými závadami, a už se o nich nebavme, protože to nemá smysl.

Prostě pila už našpalkovala pěknou hromádku dříví, což je jak jistě uznáte pro jednoruční pilu zabíračka a když nařezala hromádku, tak není důvod nepředpokládat, že ještě nařeže hromadu. Další chování pily Hecht budu sledovat a průběžně Vás na Zahradě informovat. Byl jsem ale upozorněn, že Hechtku mohu snadno uštvat takovýmto řezáním, doporučeno zejména za horkých letních dnů přikápnout víc oleje do benzínu, ale ne zas tolik, aby to čoudilo.

Co se týče Shindaiwy. Mám dvě pily jednoručky. V Shindaiwě jsem dojel benzín a tak ji mám do rezervy. S prodejem nepospíchám, kdybych věděl, že půjde tak opravit Hechtku, tak Shindaiwu nekupiji. Les však větší, občas někdo vypomůže, tak Shindaiwa najde někdy využití. Jezdí taky dobře, ale jeden člověk a dvě pily? No tak jsem se unáhlil. Z gruntu mne to nevyžene a seno to nežere:)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.157 (?), 19.11.2012 20:57
Unáhlil jste se koupí 927 z kdoví kolikáté ruky. Když vše spočítáte, tak máte 1 pilu shindaiwu za polovinu ceny. Ale to je vaše věc i zkušenost.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 74.100 (?), 19.11.2012 21:18

Risk je vždycky zisk anebo ztráta. Mám ve zvyku nakupovat second hand. Na druhé straně ta HQ257 second hand, to byla zas dobrá koupě. Jsem takový. Například auto jsem si ještě nikdy nekoupil nové a kupovat nemíním.

Nemůžete to tak brát, máte jednu pilu Shindaiwu za polovinu ceny. Co ta druhá polovina? Bude řezat polovina Shindaiwy?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 191.186 (?), 19.11.2012 21:31

Vy jste to nepochopil, že shindaiwa by stála o polovinu méně, když odpočítáte to martirium kolem 927. 257 koupit starší je nesrovnatelně menší risk, protože pokud je ta pila funkční, tak vím, že je vyrobená kvalitně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 74.100 (?), 19.11.2012 21:36

Jinak pane J.S, Vy se snažte zase mne pochopit, že já nemám motivaci všechno chápat a dobrou noc.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika